ep torres electricas 20180402171202
EUROPA PRESS - Archivo
11,54€
  • -0,04€
  • -0,30%

Les elèctriques solen liderar les retallades de l'IBEX després d'unes eleccions perquè la seva operativa depèn, en bona mesura, de la regulació i la regulació depèn, al seu torn, del govern. Així doncs, a les elèctriques no els solen agradar les cites electorals, guanyi qui guanyi, i els agraden menys si qui guanya és algú que pot penalitzar-les.

La més que probable presència de Podem al govern -malgrat que el PSOE ha dit que vol governar en solitari- no és una cosa que agradi a aquestes companyies davant les propostes d'aquest partit d'imposar-los impostos especials. A més, aquest partit vol oferir un mínim de llum i gas a alguns col·lectius i altres mesures que afecten la distribució d'energia, i això podria portar a replantejar el model de negoci.

"Cada vegada que hi ha eleccions, governi qui govern, la incertesa reguladora plana sobre les elèctriques i aquestes cauen", assenyala un analista a Bolsamanía.

Des de Link Securities reconeixen que el resultat "no és el més favorable per als mercats", amb mesures previstes no precisament "amigables" per a les empreses, com les elèctriques, la banca, l'automòbil o les immobiliàries patrimonialistes, que poden veure modificats els seus marcs reguladors.

"No obstant això, no esperem que fins al juny els partits polítics ensenyin les seves cartes, ja que abans hauran d'afrontar les eleccions locals i les europees, en què també es juguen molt. Fins llavors, la borsa espanyola és previsible que pateixi una elevada volatilitat i que es quedi una mica retardada en relació a la resta de principals mercats europeus", adverteixen els experts de Link.

Entre les energètiques, Cellnex es deixa un 1,65%, seguit per Iberdrola (-1,52%), Endesa (-1,26%) i REE (-0,9%).

Noticias relacionadas

contador