• La majoria de partits donen suport a la supressió d'aquest peatge elèctric
ep electricidad energia cables torres electricas corriente 20170731124902
EUROPA PRESS

Les companyies elèctriques de l'IBEX 35 que cotitzen en borsa han registrat pèrdues aquest dijous després d'anunciar Pedro Sánchez el seu objectiu de suprimir l'anomenat 'impost al sol'. Iberdrola ha baixat un 1,65%, Endesa, un 1,1% i Gas Natural Fenosa, tan sols un 0,05%.

Aquest 'impost al sol' que ha defensat el Partit Popular consisteix en un peatge de suport que paguen els autoconsumidors amb més de 10 kw contractats per mantenir-se connectats a la xarxa elèctrica.

A principis de maig, PSOE, Units Podem - En Comú Podem - En Marea, ERC, PDeCAT, PNB, Compromís, EH-Bildu i Nova Canàries van registrar una nova proposició de llei per fomentar l'autoconsum energètic i derogar aquest peatge.

L'objectiu del PSOE és afavorir la implantació de l'autoconsum energètic a Espanya, mentre el PP fins ara s'havia negat a suprimir a causa que podia afectar els pressupostos de l'Estat.

A més d'eliminar l'anomenat 'impost al sol', la iniciativa pretenia impulsar l'autoconsum col·lectiu i una simplificació administrativa d'aquesta fórmula.

Noticias relacionadas

contador