ep logo de alibaba group
Christian Charisius/dpa - Archivo

L'Administració Estatal de Regulació del Mercat de la Xina ha anunciat un conjunt de directrius preliminars destinades a frenar el comportament monopolístic en les plataformes d'Internet.

Les accions dels gegants tecnològics xinesos Alibaba, Tencent, Jd.com, Xiaomi i Meituan s'han desplomat en bossa després de la notícia i han perdut uns 250.000 milions de dòlars en capitalització borsària.

La gran caiguda d'aquestes companyies s'ha vist exacerbada per la gran sortida dels inversors del sector tecnològic, que també va continuar aquest dimarts a Wall Street, ja que el Dow Jones va avançar gairebé un 1%, però el Nasdaq va caure més de l'1%, llastrat per empreses com a Zoom, Amazon, Alphabet, Microsoft, Salesforce o NVIDIA.

"La rotació continua sent evident en els mercats de valors", ha comentat Rodrigo Catril, estrateg del National Austràlia Bank. El recent desenvolupament de la vacuna de Pfizer i BioNTech ha "provocat una reavaluació de les perspectives per a l'any vinent", ha afegit aquest expert.

"La gran tecnologia que s'ha beneficiat del nostre canvi de comportament impulsat pel virus (treballar des de casa és un exemple principal) ara està caient en desgràcia, mentre que les accions de petita capitalització i les que s'han vist més afectades per les restriccions de distanciament social estan obtenint millors resultats", ha conclòs Catril.

Noticias relacionadas

contador