ep iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes destaquen aquest dimecres que Iberdrola ha complert les expectatives amb els seus comptes dels primers nou mesos de l'any. L'elèctrica ha guanyat un 4,7% durant aquest període, 2.681 milions, en uns resultats que s'han vist afectats per la Covid-19, que ha tingut impacte en la demanda i en la morositat, ha explicat l'elèctrica.

  • 11,61€
  • 1,31%

Els experts de Bankinter expliquen que els factors positius d'aquestes xifres - percentatge més alt de producció hidràulica (+28%) per climatologia favorable; base reguladora més extensa en xarxes al Regne Unit i revisions de tarifes als EUA i el Brasil; millores en eficiència i reducció del cost del deute- superen als negatius. En el costat desfavorable destaquen els menors ingressos regulats en distribució a Espanya després de la retallada aprovada per al període 2020-25, a més d'aquesta reducció de la demanda elèctrica per la Covid-19 i la depreciació del pes mexicà i real brasiler.

Destaquen que, ara mateix, l'atenció de desplaça al Dia de l'Inversor que la companyia celebra el 5 de novembre, amb una actualització del Pla Estratègic 2019-2022. "És molt probable que en aquesta actualització vegem una revisió a l'alça dels objectius que contemplen aconseguir un EBITDA de més de 12.000 milions d'euros i un BNA d'entre 3.700 i 3.900 milions d'euros en 2022. Això permetrà noves revisions a l'alça del preu objectiu d'Iberdrola", afegeixen.

També "en línia amb expectatives" és com valoren els resultats d'Iberdrola els analistes de Renta4, que destaquen "el bon to de Renovables i Generació i Clients". Expliquen que, sense tenir en compte l'impacte de la Covid-19 (216 milions d'euros) i uns certs extraordinaris positius registrats en 2019, l'EBITDA hauria crescut 3,2%. Per això, valoren "positivament aquests resultats alineats per assolir objectiu 2020".

COMPRA DE PNM RESOURCES

D'altra banda, Avangrid (81,5% d'Iberdrola) ha anunciat la subscripció amb la cotitzada americana PNM Resources d'un contracte de fusió en virtut del qual Avangrid s'ha compromès a adquirir el 100% del capital de PNM a canvi d'un preu en efectiu pagable als seus accionistes de 50,3 dòlars per acció, la qual cosa suposa un 10% de prima. El Consell de PNM ha recomanat l'operació als seus accionistes. Avangrid preveu que l'operació es consumeix en un termini aproximat de 12 mesos.

Una "notícia positiva en termes estratègics" per als analistes de Banc Sabadell, perquè permetrà continuar creixent a Iberdrola als EUA. Assenyalen que "no és una operació excessivament gran" i, encara que el preu "a priori sembla una mica elevat, entenem que post sinergies Iberdrola aconseguirà rebaixar-lo i que per això ha fet l'oferta", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador