• Lufthansa va registrar un Ebitda de 951 milions en els sis primers mesos, un 18% més
  • L'empresa ha qualificat a aquest període com "el millor en la història de la companyia"
ep rosen beim blumengr0sshndler die auch von der cargo angeliefert wurden nei is
LUFTHANSA GROUP

L'aerolínia alemanya Lufthansa puja un 3% en borsa després de presentar els seus resultats del primer semestre, que han mostrat una evolució positiva del seu compte de resultats.

  • 6,42€
  • -2,22%

Lufthansa Group va guanyar 672 milions d'euros en el primer semestre de l'any, un 56,6% més que en el mateix període de 2016, segons va informar el grup aeri, que ha qualificat a aquest període com "el millor en la història de la companyia".

"A més de la forta demanda i un contundent entorn de preus, això es deu a la considerable reducció en els costos", va explicar el màxim responsable de les finances del grup, Ulrik Svensson, que va subratllar el "dur treball" dut a terme en aquest aspecte, si bé va assenyalar que cal "continuar els esforços perquè els marges millorin de manera sostenible".

De gener a juny, va facturar 16.951 milions d'euros, la qual cosa suposa un 12,7% més que en els sis primers mesos de l'any 2016, d'acord amb l'increment del 17,2% en la xifra de passatgers transportats, que va ascendir a gairebé 60 milions. Per la seva banda, els ingressos per part del tràfic de passatgers van ascendir un 14,2%, fins als 13.293 milions d'euros.

El resultat net d'explotació ajustat (Ebit) va ser de 1.031 milions, gairebé el doble pel que fa al primer semestre de l'any anterior, mentre que el resultat brut d'explotació abans d'amortitzacions i lloguers (Ebitda) va aconseguir els 1.891 milions d'euros, un 38% més.

La despesa total va ser de 17.138 milions d'euros en el primer semestre, un 8,12% més que en els sis primers mesos de l'any 2016. De total, la partida de carburant va pujar un 9,5%, fins als 2.560 milions d'euros, 223 milions d'euros més.

OPTIMISME PER A LA SEGONA MEITAT DE L'ANY

El grup espera aquest any un benefici superior al del conjunt de l'any 2016, gràcies en gran manera al bon desenvolupament del negoci durant la primera meitat d'aquest curs.


Quant als ingressos unitaris, s'espera un descens progressiu en el segon semestre compensats, no obstant això, per la caiguda pronunciada en els costos. El grup també ha fet referència a l'increment significatiu en els factors de càrrega.

EUROWINGS ELEVA UN 8% ELS SEUS INGRESSOS

Per companyies, Lufthansa va registrar un Ebitda de 951 milions d'euros, un 18% més que en el primer semestre de l'any anterior, amb uns ingressos de 7.840 milions, un 5,9% menys.

Eurowings va registrar un Ebitda negatiu de 13 milions d'euros, enfront de pèrdues de 106 milions d'euros registrats a juny de l'any 2016, amb un augment del 92% dels ingressos, fins als 1.772 milions d'euros.

SWISS va obtenir un Ebitda de 328 milions d'euros, un 29,1% més que en el primer semestre de 2016, mentre que els seus ingressos van pujar un 8,5%, fins als 2.271 milions d'euros.

Austrian Airlines va registrar un benefici operatiu de 71 milions d'euros, un 29,1% més que en el primer semestre de 2016, i una facturació de 1.091 milions d'euros, un 12,2% més.

PREVISIONS

El grup ha dit esperar un increment "considerable" en el transport de les seves aerolínies de passatgers i de càrrega, fins a aconseguir un EBIT en el conjunt de l'any superior al de 2016.

"El fet que el segment de punt a punt tingui sistemàticament uns ingressos unitaris baixos contribueix en la caiguda d'aquests ingressos", va afirmar l'aerolínia, si bé va destacar que la segona meitat de l'any compensarà amb un descens en els costos unitaris.

El segment logístic espera un EBIT ajustat positiu per 2017, gràcies als bons ingressos i els resultats d'aquesta primera meitat. La companyia també ha mostrat la seva confiança al segment del Catering, que ha augmentat els seus ingressos i superarà al passat any.

Noticias relacionadas

contador