ep arcelor recurso fabrica acero
www.arcelor.com
23,66€
  • 0,16€
  • 0,68%

L'acord comercial de 'fase u' està més a prop que mai. Segons Bloomberg, l'assessor econòmic de la Casa Blanca Larry Kudlow assegura que els EUA i la Xina estan ultimant ja aquest pacte. Com és lògic, els valors més exposats de l'IBEX ho celebren amb pujades. És el cas d'Acerinox (+1,3%) i Arcelor Mittal (+2%), principalment.

  • 10,03€
  • 1,52%

"Parlem amb ells cada dia i estem polint els últims serrells", afirma Kudlow en declaracions a aquest rotatiu nord-americà.

50.000 milions en importacions agrícoles han separat les dues majors economies de segellar l'acord. Els EUA pregunta a la Xina com ha pensat implantar aquesta mesura per afavorir les granges americanes. Al seu torn, el gegant asiàtic reclama eliminar els aranzels ja existents entre els dos països.

"Serà una gran notícia per als grangers nord-americans i als consumidors xinesos", destaca Robert Lighthizer, representant de comerç dels EUA.

I després, Europa. Kudlow no aclareix els dubtes sobre les intencions de Trump d'imposar, ajornar o deixar enrere la seva idea d'imposar tarifes als cotxes del Vell Continent. "Ho està considerant", apunta. Sens dubte, aquest és un altre dels sectors més exposats a la guerra aranzelària.

Noticias relacionadas

contador