ep pescanova
EUROPA PRESS

La 'vella' Pescanova segueix caient. El grup es desploma aquest dilluns un 20% i estén així la seva caiguda iniciada divendres, després de conèixer la sentència de l'Audiència Nacional dijous, al tancament del mercat. Una decisió judicial que podria imposar al grup el pagament de 900 milions d'euros en concepte de fiances.

  • 0,41€
  • 3,04%

Pescanova, que acumula una caiguda del 38% des del divendres, va informar dijous passat que les fiances imposades per l'Audiència Nacional per haver maquillat presumptament els comptes de la companyia podrien provocar "una situació d'insolvència temporal", cosa que suposaria un "gravíssim i injustificat perjudici" per als 9.000 accionistes de la companyia.

El grup es desploma aquest dilluns un 20% i estén així la seva caiguda iniciada divendres

Segons un comunicat emès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Pescanova ha assenyalat que "com a conseqüència dels fets atribuïts als seus antics administradors", s'exigeix ​​a Pescanova una fiança de 348.200.000 d'euros per respondre a les multes.

A més, se li reclamava altres fiances per import de 602.900.000 d'euros conjuntament o subsidiàriament amb altres acusats per garantir la responsabilitat civil conseqüència d'aquests actes.

Pescanova va anunciar que presentaria recurs contra la interlocutòria que va dictar el magistrat José de la Mata, "ja que una eventual execució en el patrimoni de la societat per aquests imports podria provocar una situació d'insolvència temporal". El grup critica que els accionistes "perdrien d'aquesta manera tot el patrimoni invertit en el capital" de la companyia.

Finalment, el grup va defensar que la potencial sanció econòmica i qualsevol possible responsabilitat civil resultant d'una hipotètica sentència condemnatòria contra Pescanova "estaria afectada per les conseqüències del procés concursal" en què va estar immersa la companyia. Per això, i segons els acords de fusió i segregació de 2016, pels quals es va crear Nova Pescanova, serà aquesta societat la que haurà de respondre a les conseqüències econòmiques d'una hipotètica sentència condemnatòria.

Noticias relacionadas

contador