ep archivo   airbus a400m
RAMADIER SYLVAIN - Archivo

La Unió Europea i els Estats Units han arribat a un acord per posar fi a gairebé dues dècades de disputa pels respectius subsidis a Airbus i Boeing, els dos principals fabricants d'avions a nivell mundial.

  • 158,00€
  • -3,16%
  • 164,33$
  • -2,87%

Els Estats Units i Europa han anunciat aquest dimarts una suspensió d'aranzels per cinc anys en la seva disputa de 17 anys sobre subsidis als avions, cosa que els permetrà centrar-se en l'amenaça que representa la naixent indústria d'avions comercials de la Xina.

El compromís de posar fi a aquest conflicte ha quedat recollit a la declaració conjunta que els Estats Units i la UE han difós i que recull el full de ruta de "diversos anys" per resoldre les diferències.

El consens s'anuncia coincidint amb la visita del president dels Estats Units, Joe Biden, a Brussel·les, on aquest mateix dimarts participa en una cimera bilateral Estats Units-UE al costat de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president del Consell, Charles Michel.

La representant de Comerç dels Estats Units, Katherine Tai, ha anunciat que les dues parts han acordat estendre la suspensió dels aranzels per cinc anys, a partir de l'11 de juliol.

Biden vol aquest acord, perquè els EUA i la Unió Europea puguin centrar-se en frenar les ambicions de la Xina de convertir-se en un actor global en la indústria d'avions comercials.

Noticias relacionadas

contador