ep archivo - un avion boeing 737 max 8 de air peacee
AIR PEACE - Archivo

Les accions de fabricant aeronàutic Boeing es deixen prop d'un 1,5% a aquestes hores de divendres i es troba liderant les caigudes al Dow Jones, després d'alertar als operadors de 16 avions dell model 737 MAX sobre un possible problema al sistema elèctric, de manera que ha recomanat que no operin amb aquestes aeronaus fins que sigui solucionat.

  • 192,99$
  • 0,54%

En concret, Boeing ha assenyalat en un comunicat que la recomanació "es fa per permetre la verificació que hi ha una ruta de terra suficient per a un component de sistema d'energia elèctrica".

La companyia ha indicat que està treballant amb l'Administració Federal d'Aviació dels Estats Units (FAA, per les sigles en anglès) per solucionar aquest problema de producció. Així mateix, ha ressaltat que està informant als seus clients sobre quins són els avions afectats i els donarà instruccions sobre les solucions que hagin d'aplicar.

Aquest problema no està relacionat amb la decisió de programari que ha mantingut als 737 MAX a terra durant gairebé dos anys, des de març de 2019, després de patir dos accidents en un període de sis mesos, un a Indonèsia i un altre a Etiòpia, en els que van morir un total de 346 persones.

contador