evergrande 20211022103115

Els títols de la promotora xinesa Evergrande s'han enfonsat un 20% aquest dilluns a la borsa de Hong Kong davant el risc d'impagament. L'empresa ha reconegut que no hi ha garanties que tingui prou fons per fer front als pagaments del deute, cosa que ha portat les autoritats xineses a convocar el seu president.

En una declaració feta divendres a última hora, la companyia va dir que havia rebut una demanda dels creditors per pagar al voltant de 260 milions de dòlars. Això va portar el govern de la província de Guangdong, on té la seu l'empresa, a convocar el president d'Evergrande, Hui Ka Yan, i posteriorment va dir en un comunicat que enviaria un grup de treball a la promotora a petició d'Evergrande per supervisar la gestió de riscos, reforçar els controls interns i mantenir la normalitat de les operacions, informa Reuters.

En una sèrie de declaracions aparentment coordinades a última hora de la tarda, el banc central de la Xina, el regulador bancari i d'assegurances i el seu regulador de valors van intentar tranquil·litzar el mercat assegurant que qualsevol risc per al sector immobiliari en general podria ser contingut.

Evergrande ha de fer front a més de 300.000 milions de dòlars en passius. Es tem que el col·lapse faci trontollar el sector immobiliari del país i que es pugui estendre'n fins i tot fora.

Tota la tensió relacionada amb Evergrande i també amb una altra promotora amb problemes de liquiditat, Kaisa, ha penalitzat avui les borses asiàtiques. Especialment malament ho han fet els índexs xinesos. El Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat 1,76%.

Els experts destaquen avui a les seves cròniques que, encara que feia la impressió que la història d'Evergrande havia acabat, és molt viva. "Encara hi ha molt de suc en aquesta història fins a final d'any", adverteix Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador