kaisagroupcb11

El promotor immobiliari xinès, Kaisa Group Holdings, ha declarat aquest divendres que no ha aconseguit l'aprovació mínima del 95% que necessitava dels tenidros de bons a l'estranger per ampliar el venciment de 400 milions de dòlars, que venç la setmana que ve. A causa d'aquesta situació, augmenta el risc d'impagament per a la immobiliària.

Kaisa s'enfronta ara a la possibilitat d'impagament dels seus bons offshore al 6,5%, que vencen el 7 de desembre. La immobiliària torna a atraure l'atenció sobre altres promotors que també s'enfronten a un deute offshore que venç els propers mesos, en un moment en què el sector immobiliari xinès es troba sumit en una crisi de liquiditat sense precedents, com recull CNBC.

La immobiliària esperava bescanviar els 400 milions de dòlars dels bons offshore al 6,5% per nous bons amb venciment el 6 de juny del 2023, al mateix tipus d'interès. No obstant això, només era possible si almenys el 95% dels tenidors de bons acceptaven, cosa que no ha estat el cas.

Les accions de Kaisa han caigut un 9,8%, fins a un mínim històric de 0,92 dòlars de Hong Kong. La caiguda de l'acció aquest any se situa al voltant del 75%.

La immobiliària ha declarat davant aquesta situació, que segueix explorant la venda d'actius i l'ampliació o renovació de les obligacions de deute, però adverteix que no hi ha cap garantia que podrà complir el venciment del 7 de desembre, cosa que provocaria un impagament.

Kaisa és el segon major emissor de bons en dòlars entre els promotors immobiliaris de la Xina, després de China Evergrande Group, que també ha estat lluitant per aconseguir capital per evitar un impagament.

Per Evergrande, que ha estat eludint per poc els impagaments fins ara, també s'aproxima el final d'un període de gràcia de 30 dies, després que no pagués cupons per un total de 82,5 milions de dòlars que vencien el 6 de novembre.

Pel que fa a Kaisa, el seu fracàs a l'hora d'aconseguir la tan necessària ajuda dels seus creditors, també pesarà sobre altres promotors més petits que busquen evitar els llargs i molestos processos de litigi i reestructuració.

Noticias relacionadas

contador