ana botín ( santander ) y carlos torres ( bbva )   portada

La pressió baixista llastra el BBVA i el Santander, que freguen els seus mínims anuals. Els dos principals bancs de l'Ibex cauen més del 2% en borsa i tornen a posar a prova importants zones de suport per anàlisi tècnica.

  • 4,88€
  • 0,36%
  • 9,93€
  • -0,88%

BBVA cotitza a nivells de 2,47 euros, a tan sols uns cèntims del seu mínim anual de 2,42 euros, que al seu torn coincideix amb els mínims dels últims 11 anys. Per part seva, el Santander baixa fins a 1,88 euros, molt a prop del seu mínim anual d'1,77 euros per acció.

Crisi del coronavirus, enfonsament de la lira turca, escàndol Villarejo ... El BBVA té molts fronts oberts, potser massa, i això es reflecteix en el preu de les seves accions. Els últims analistes que han reduït la valoració dels seus títols han estat els de Goldman Sachs, que recentment n'han rebaixat el preu objectiu un 8%, a 3,44 euros (anteriorment valoraven 3,74 euros per acció).

Goldman aconsella comprar les seves accions, perquè anticipa un potencial alcista molt interessant d'un 37% sobre el preu actual, però al mateix temps destaca els riscos als quals s'enfronta l'entitat.

El banc americà tem que es materializace el cas 'advers' de la seva anàlisi d'escenaris. Així, Goldman esmenta "qualsevol impacte financer, reputacional o d'una altra mena de qualsevol investigació en curs a Espanya o a qualsevol altre lloc".

Pel que fa al Santander, els títols del primer banc del nostre país estan jugant amb foc. Per què? Perquè ja són unes quantes les ocasions en les quals el títol està posant a prova la important zona de suport que presenta en els 1,77 euros: els mínims de maig i de 2009, assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Un tancament setmanal amb marge per sota d'aquest suport, seria una altra clara i preocupant senyal de feblesa. Avantsala del que probablement acabi sent un retorn als mínims de 2002, els 1,50 euros", afegeix aquest expert.

La presidenta del banc, Ana Botín, acumula pèrdues milionàries amb les seves últimes compres d'accions, 6,58 milions d'accions des d'octubre a un preu mitjà de 3,53 euros per acció, amb el valor cotitzant ara mateix a 1,88 euros.

Sobre el BBVA, "el que és clar és que tenim una important zona de suport en el rang de preus comprès entre els 2,40-2,45 euros. És clau que aquesta zona de suport es respecti en tot moment, perquè a continuació ja seria un moviment cap als mínims de 2009, els 2,33 euros", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas