le logo de royal dutch shell est visible dans une station service shell a londres

La petroliera britànica Shell ha anunciat que espera una major producció de gas natural liquat (GNL) al primer trimestre de l'any després de les interrupcions a les plantes australianes el 2022, tot i que també estima que les pèrdues augmentaran significativament durant el període.

  • 18,95£
  • -1,25%

En una actualització de les perspectives per als resultats dels tres primers mesos del 2023, que es publicaran el proper 4 de maig, el gegant petrolier espera ampliar les seves pèrdues fins al rang comprès entre els 900 o 1.200 milions de dòlars a causa de despeses fiscals extraordinàries. En aquest sentit, la companyia espera pagar entre 2.600 i 3.400 milions de dòlars en impostos enfront dels 4.400 milions que va desemborsar als últims tres mesos del 2022.

Cal recordar que Shell va perdre uns 600 milions de dòlars durant l'últim trimestre de l'any passat. Amb tot, la companyia va aconseguir el 2022 el millor resultat de la seva història, augmentant un 110% el benefici fins a superar els 40.000 milions de dòlars.

La petroliera va destacar que espera una producció integrada de gas d'entre 930.000 i 970.000 barrils equivalents de petroli al dia, per sobre dels 917.000 del quart trimestre del 2022. Així mateix, estima que els volums de liqüefacció de gas natural líquid augmentin fins als 7,0 milions o 7,4 milions de tones des dels 6,8 milions de tones anteriors gràcies a un major temps d'activitat a Prelude i QGC a Austràlia.

Així mateix, Shell ha subratllat que la divisió de productes petrolífers també podria impulsar els beneficis gràcies a uns resultats comercials “significativament superiors”, segons el minorista de combustibles més gran del món.

D'altra banda, la companyia calcula que la producció 'upstream' se situarà entre 1,8 i 1,9 milions de barrils de cru diaris, enfront dels 1,86 milions del trimestre anterior, i preveu una depreciació abans d'impostos 2.800 i 3.100 milions de dòlars.

Alhora, Shell estima que els resultats de comercialització siguin superiors als del quart trimestre, amb uns volums de venda de productes petrolífers que se situaran entre 2,25 i 2,65 milions de barrils de petroli al dia.

La petroliera britànica també espera que la unitat d'energies renovables i solucions energètiques registri uns beneficis ajustats d'entre 100 i 700 milions de dòlars enfront dels 300 milions del quart trimestre.

Segons Jefferies, l'actualització de Shell apunta a “un bon rendiment operatiu durant el trimestre, una caiguda de les despeses operatives i una forta contribució del comerç”. "Uns impostos en efectiu més baixos del previst haurien d'ajudar Shell a mantenir les recompres trimestrals sense canvis als 4.000 milions de dòlars, que és la nostra hipòtesi", expliquen aquests experts.

Cal assenyalar que la companyia novaiorquesa manté la seva recomanació de compra sobre els títols de la petroliera i els atorga un preu objectiu de 30 lliures esterlines, xifra que representa un potencial alcista del 27%.

A principis d'any, Shell va anunciar que reduiria la mida del seu Comitè Executiu de nou a set membres en un moviment "decisiu" dissenyat per simplificar encara més l'organització i millorar el rendiment a mesura que desenvolupa la seva estratègia Powering Progress.

Noticias relacionadas

contador