dl royal dutch shell oil fuel tanker transport petrol gas gasoline energy ftse 100 min
Company photo / Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell va aconseguir el 2022 el millor resultat de la seva història en registrar un benefici net atribuït de 42.309 milions de dòlars, xifra que representa un increment del 110% enfront de l'exercici anterior. A més, la companyia ha anunciat un programa de recompra d'accions per valor de 4.000 milions de dòlars que espera completar abans de l'anunci de resultats del primer trimestre del 2023.

  • 34,05€
  • 0,01%

"Els nostres resultats al quart trimestre i al llarg de tot l'any demostren la fortalesa de la cartera diferenciada de Shell, així com la nostra capacitat per subministrar energia vital als nostres clients en un món volàtil", ha expressat el conseller delegat de Shell, Wael Sawan.

A més, ha assegurat que tenen la intenció d'oferir "una rendibilitat atractiva als accionistes, com demostren l'augment del dividend del 15% i el programa de recompra d'accions per valor de 4.000 milions de dòlars anunciat avui".

Les distribucions totals als accionistes al quart trimestre del 2022 van pujar fins als 6.300 milions de dòlars, dels quals 1.830 milions van correspondre a dividends i 4.470 milions a recompres. També es va completar el programa de recompra d'accions de 18.400 milions de dòlars el 2022.

La companyia petroliera va ingressar entre el gener i el desembre 386.201 milions de dòlars, un 41,6% més.

Pel que fa als resultats del quart trimestre, els beneficis ajustats de Shell van ser de 9.800 milions de dòlars, "xifra que reflecteix un fort rendiment en un entorn econòmic incert, malgrat els preus més baixos del petroli i el gas en comparació amb el tercer trimestre".

El deute net va disminuir en uns 3.500 milions de dòlars, un 7%, i va passar de 48.300 milions de dòlars al tercer trimestre a 44.800 milions de dòlars al quart trimestre del 2022.

"La generositat financera de què ha fet gala el grup, tant en termes de beneficis per als accionistes com de noves inversions en el negoci en general, és una mena de recordatori que, encara que el petroli és, per descomptat, un recurs finit, seguirà en escena durant un temps considerable mentre faltin altres alternatives viables", comenten els analistes d'Interactive Investor.

Afegeixen que "Shell ha desplegat els seus músculs financers a gran escala, mentre cavalca sobre les onades d'un cicle econòmic que pot portar grans reptes, així com recompenses. Pot ser que el preu de les accions hagi caigut un 4% durant els darrers tres mesos ( en comparació, el preu del petroli ha baixat un 3% des del començament d'any), però la rendibilitat total per als accionistes ha estat impressionant”. Per la seva banda, a CMC Markets UK destaquen que "no és estrany que les xifres del quart trimestre de Shell hagin superat les expectatives".

Per al 2023, Shell preveu invertir entre 23.000 i 27.000 milions de dòlars, alhora que pretén integrar les seves divisions de petroli i gas i GNL "com a part d'un esforç més ampli per racionalitzar el negoci".

Noticias relacionadas

contador