ep economiafinanzas- abanca apruebadividendo00279 eurosla absorcionsu matriz abanca holding
ABANCA - Archivo

La junta general d'accionistes d'Abanca ha aprovat aquest dilluns el projecte comú de fusió per absorbir la seva matriu Abanca Holding.

El projecte acordat pels consells d'administració d'Abanca i d'Abanca Holding (el seu accionista majoritari) el 29 d'abril contemplava que la segona seria absorbida per la primera.

Es tracta d'una fusió inversa (la filial absorbeix la matriu), ja que Abanca Holding compta amb el 86,79% del capital social d'Abanca. La relació de bescanvi serà de 5,7731 accions d'Abanca d'un euro de valor nominal cadascuna per cada acció d'Abanca Holding i suposa lliurar als accionistes de la matriu la totalitat de les accions d'Abanca que són propietat d'Abanca Holding, sense necessitat d'un augment de capital d'Abanca.

Amb caràcter instrumental a aquesta, la junta ha aprovat el pagament d'un dividend amb càrrec a reserves de lliure disposició que farà que el patrimoni d'Abanca Holding es correspongui, essencialment, amb la seva participació en Abanca. El seu import brut ascendirà a 190 milions d'euros i s'abonarà abans de la seva consumació, no més tard del 27 de setembre del 2019.

Tenint en compte el limitat nombre d'accionistes d'Abanca Holding i que l'equació de bescanvi determinarà l'existència de fraccions d'acció en el nombre total d'accions d'Abanca a rebre, s'arrodonirà el número enter més proper aquest nombre total d'accions, per la qual cosa els accionistes renunciaran a la corresponent fracció d'acció.

S'ha fixat l'1 de gener de 2019 com a data a partir de la qual les operacions d'Abanca Holding es consideraran realitzades a efectes comptables per compte d'Abanca, comptant amb que la inscripció de la fusió es produeixi abans de la formulació dels comptes anuals d'Abanca per 2019.

En el moment de l'anunci de l'operació els consells d'Abanca i la seva matriu van considerar que la fusió era "positiva" per als accionistes de les dues societats, ja que reforçaria "la ja de per si folgada posició de capital del grup al qual pertanyen de la manera més eficient possible, en possibilitar que s'optimitzi la computabilitat dels instruments de capital existents i dels quals es puguin emetre en el futur".

Segons la seva estimació, la fusió tindrà un impacte positiu de gairebé 90 punts bàsics en la ràtio de solvència, de 60 punts bàsics en la ràtio Tier1 i de 30 punts bàsics en la ràtio CET1, al màxim nivell de consolidació del grup.

Addicionalment, simplificarà l'estructura societària i de govern del grup, cosa que redundarà en una gestió més eficient davant els inversors i el mercat, en línia amb la normativa i recomanacions sobre govern intern que li resulten aplicables.

ALTRES ACORDS DE LA JUNTA

La junta d'accionistes d'Abanca ha aprovat amb la majoria legal i estatutàriament exigible els acords corresponents a tots i cada un dels punts de l'ordre del dia.

Així, a més del projecte de fusió, ha ratificat la distribució del dividend a compte de l'exercici 2018 per import total de 172.160.000 d'euros autoritzada pel consell d'administració.

Així mateix, la junta ha aprovat els comptes anuals d'Abanca i el seu grup consolidat de l'exercici passat, l'estat d'informació no financera i la gestió social desenvolupada pel consell d'administració durant el 2018.

També s'ha fixat el nombre màxim de membres del consell fins a onze i el consell de l'entitat ha estat facultat per al nomenament dels consellers necessaris fins a arribar a aquesta xifra.

En línia amb l'anterior, ha estat modificada la quantitat màxima a la qual podrà ascendir de la retribució anual dels consellers. Així, s'ha acordat una retribució anual conjunta per la totalitat dels membres del consell d'administració de 9.467.000 d'euros.

Noticias relacionadas

contador