1572525535 weddingglam 2018 166

Els hotels urbans són els més perjudicats per la crisi de la Covid-19. Molts no pensen obrir les portes fins al cap de la temporada d'estiu, donant per fet que els turistes prefereixen destinacions de sol i platja. Per tant, no començaran a recuperar-se fins a l'octubre i dipositen la seva esperança en un 'boom' de les noces i comunions que han hagut de ser cancel·lades per la pandèmia, segons fonts del sector.

"Clients nostres que treballen al sector dels casaments i comunions ens adverteixen que al 2021 es produirà un 'boom' de celebracions d'aquest tipus, per totes les celebracions que s'hagin hagut de posposar el 2020", confirma el soci de la consultora PHG Hotels & Resorts, Ivar Yuste. Fins aleshores, poden sobreviure amb petits esdeveniments i convencions, que ja es permeten amb un màxim de 100 participants.

Malgrat que el turisme internacional es restaurarà a partir de l'1 de juliol, els hotels urbans no esperen un fort increment de la demanda. Els seus hostes són principalment persones que viatgen per negocis, un 'target' que donen per perdut a causa de les cancel·lacions de les grans fires i conferències. Davant aquesta situació, "els hotels situats a ciutats de l'interior sofriran més a curt termini, si estan en entorns eminentment corporatius", apunta Yuste.

Donant per perdut al gruix dels clients estrangers que rebien en anys anteriors, l'única opció per omplir les habitacions és potenciar el turisme nacional. Per això, els pocs hotels urbans que sí que obriran les seves portes a l'estiu han llançat nombroses ofertes amb la intenció de captar aquells espanyols que pensin que no és segur estar envoltats d'una multitud a la platja.

Les grans cadenes especialitzades en l'àmbit urbà ja han anunciat múltiples protocols higiènics i sanitaris. Els clients els perceben com a establiments més segurs, la qual cosa els ajudarà a recuperar-se abans que els hotels independents o als apartaments turístics propietat de particulars.

Encara que Madrid no es veurà tan afectada com altres ciutats de l'interior, gràcies al seu gran interès turístic, l'alcalde José Luis Martínez Almeida s'ha posat en contacte amb les principals cadenes de la ciutat. L'executiu de la capital ja està desenvolupant, a través de l'Àrea Delegada de Turisme, una campanya per promocionar els valors de la ciutat i posicionar-se com una destinació de referència en turisme urbà.

DIFERENT SITUACIÓ ALS HOTELS PRÒXIMS A LA COSTA

Els hotels nacionals més pròxims a la costa viuen una situació molt diferent. Com va publicar 'Bolsamanía', ja han observat un fort increment de les reserves per als mesos d'estiu, fins i tot abans que el Govern anunciés que pensava potenciar l'arribada de turistes estrangers. Sobretot a les clàssiques destinacions de sol i platja, que estan oferint descomptes i permeten cancel·lacions gratuïtes en cas que no es pugui viatjar per la Covid.

La plataforma de comparació de viatges Atrapalo va realitzar una anàlisi que constatava aquesta notícia i que mostrava una clara preferència per viatjar prop de la mar. Les dades reflecteixen una clara preferència per les destinacions de costa i les illes, que suposaven un 78% de les cerques, mentre que les zones rurals només representaven el 4%.

Noticias relacionadas

contador