ep turistas en hamacas bajo las sombrillas de la playa de palma el verano pasado
EUROPA PRESS - Archivo

Atrapalo ha observat un recuperació de la demanda d'hotels per als mesos d'estiu, confirmant la notícia que va avançar 'Bolsamanía'. La plataforma de comparació de viatges confia a salvar la temporada d'estiu gràcies al turisme nacional, que està aprofitant els descomptes i la possibilitat de cancel·lar gratuïtament les reserves si finalment no es pot viatjar pel Covid-19.

A l'anàlisi s'observa una clara preferència per les destinacions de costa i les illes, que suposen el 78% de les cerques, mentre que les zones rurals només representen el 4%. Aquest turisme de sol i platja situa Andalusia com la comunitat autònoma més sol·licitada, amb un 31%, seguida per la Comunitat Valenciana (22%) i Catalunya (19%). Respecte a les illes, Canàries suposa el 10% i Balears el 6%.

Els espanyols necessiten unes vacances després de més de dos mesos de confinament, i no es conformen amb una escapada de cap de setmana. A les deu autonomies més buscades, l'estada mitjana és d'11 dies, amb ciutats icòniques de la costa Mediterrània com Benidorm, Cambrils, Salou, Peníscola, Mojácar o Roquetas de Mar, on els turistes estan disposats a passar prop de dues setmanes.

Aquests últims dies, és comú veure com a Trivago es repeteixen les alertes que subratllen l'increment de la contractació d'habitacions. "2 reserves aquesta setmana", "Només queda una opció com aquesta a la nostra pàgina" o "2 persones veient aquest hotel", són només alguns missatges que es poden llegir a molts dels anuncis publicats.

El mateix succeeix en altres plataformes com Booking, on adverteixen que hi ha destinacions que superen el 70% d'ocupació. Com a Benicàssim (Castelló), on "un 71% dels allotjaments ja no estan disponibles" per passar la primera setmana d'agost en una habitació per a dues persones. També a Conil (Cadis) o Cabo de Gata (Almeria) i a d'altres destinacions com Xàbia (Alacant), l'ocupació ja supera el 90%.

Noticias relacionadas

contador