ep rodrigo ratocongreso
EUROPA PRESS

Rodrigo Rato no compareixerà al judici del cas Bankia fins al gener. La presidenta de la Sala Quarta de l'Audiència Nacional, Ángela Murillo, ha anunciat que el procés se suspendrà fins al 2019 un cop acabin d'exposar les seves al·legacions les defenses.

La tercera sessió del judici oral del cas Bankia ha finalitzat en plena resposta de les defenses a les acusacions, que, liderades per la Fiscalia, han exposat aquest dimecres les seves opinions sobre les qüestions prèvies plantejades pels advocats dels 34 acusats. La fiscal Carmen Laúna ha rebutjat, entre d’altres, la qüestió prèvia relativa a la 'doctrina Botín' i ha defensat la legitimitat de les acusacions particulars, posada en dubte per les defenses. Les acusacions han fet el mateix i algunes s'han adherit als arguments de la fiscal.

Ara les defenses tenen oportunitat de respondre, encara que avui només han intervingut (molt extensament) les de Rodrigo Rato i José Luis Olivas. Queden, per tant, 32 defenses per pronunciar-se, després d'això el tribunal ha d'elaborar un acte amb les seves conclusions en relació amb les qüestions prèvies que tant acusacions com defenses han exposat durant les dues primeres sessions.

En un primer moment, estaven programades set sessions del judici oral entre el 26 de novembre i el 5 de desembre, quatre aquesta setmana i tres a la pròxima. No obstant això, el tribunal necessita temps per elaborar un "laboriós" acte de resposta a les qüestions prèvies, segons Murillo, que preveu que demà s'acabin les al·legacions de les defenses. Si és així, el judici quedarà suspès fins al 8 de gener.

La defensa de Bankia, durant la seva exposició de les qüestions prèvies, efectuada dimarts, havia sol·licitat al tribunal que el judici se suspengués fins al gener per poder analitzar les noves proves incorporades a la causa, tant per la Fiscalia com pels acusats.

Noticias relacionadas

contador