ep presidentebankia jose ignacio goirigolzarri 20181122110401
Europa Press
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha negat qualsevol impacte sobre el negoci de l'entitat pel judici de la seva sortida a borsa el 2011 que es va iniciar aquest dilluns, 26 de novembre, i durarà set mesos.

El primer executiu del banc ha explicat, durant la seva intervenció en un diàleg sobre reputació i intangibles en el marc de la conferència anual de Corporate Excellence-Centre for Reputation Leadership, que s'ha produït un "gran canvi" en la percepció dels clients i la societat sobre Bankia respecte a fa sis anys.

"La societat sap diferenciar el passat del present", ha subratllat Goirigolzarri, segons informa Europa Press.

Tot i això, el president de Bankia ha admès que "evidentment" preferiria que el banc que dirigeix ​​no estigués passant per aquest procés judicial, que fa seure a la banqueta un total de 34 persones físiques i jurídiques.

SOBRE L'IMPOST HIPOTECARI

En el marc d'aquesta trobada, José Ignacio Goirigolzarri ha admès el "cop" sobre la reputació rebut pel sector bancari després de la incertesa reguladora i jurídica relacionada amb l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats (IAJD).

"Sense moure un dit hem rebut un cop sobre la reputació extraordinari", ha indicat Goirigolzarri, i ha subratllat que la banca ha complert sempre la llei, abans i després del reial decret aprovat pel Govern que determina qui és el subjecte passiu que ha d'assumir l'impost hipotecari.

En aquest sentit, el banquer ha lamentat que els bancs no hagin estat capaços de transmetre, durant les setmanes de conflicte regulador, que no han rebut ni un sol euro d'aquest impost, ja que el client s'ha relacionat per aquest fet amb Hisenda durant 23 anys.

"No hem estat capaços de transmetre-ho amb claredat. De fet, crec que no ho hem fet en absolut", ha asseverat, alhora que ha demanat seguir insistint i treballant per fer veure que els bancs són realment un instrument útil per a la societat i no l'enemic.

De la mateixa manera, Goirigolzarri ha indicat que el sector bancari ha de fer un "gran esforç i tasca pedagògica" per ser escoltat per la societat i fer-li veure que les entitats són "fonamentals" per a un país, ja que són una eina perquè la societat en si funcioni.

Noticias relacionadas

contador