ep el presidente de la cnmv rodrigo buenaventura interviene durante la celebracion de la nueva
Marta Fernández Jara - Europa Press

"La prioritat de la CNMV és aclarir els comptes de Grifols". Així de clar ha estat el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Rodrigo Buenaventura, en una entrevista amb Expansión.

  • 9,89€
  • -0,64%

"Aclarir la informació financera de la companyia és el més urgent i el que importa als inversors, no la responsabilitat de Gotham", ha afegit el dirigent.

Tot i que, des de l'organisme regulador, també van assenyalar dimarts que estaven analitzant el paper que havia jugat Gotham City Research a l'atac baixista a la farmacèutica.

La CNMV va confirmar en un comunicat que "la informació requerida a Grifols ja ha estat remesa i aquesta ha començat a ser analitzada". Encara que va afegir que, "com passa en aquest tipus de processos, aquesta anàlisi pot requerir que es demanin informacions aclaridores o complementàries i, atesa la complexitat de les qüestions sobre les quals gira, es pot demorar unes setmanes, sense poder determinar una data concreta per a la seva conclusió".

Sobre Gotham City, ha afirmat que "està analitzant la conducta de Gotham quant al contingut del seu informe, la manera com va ser difós i les operacions de mercat connexes. L'objecte és determinar si aquesta conducta és conforme amb les normes europees sobre abús de mercat, en particular les que aborden la difusió d'informació enganyosa".

També ha indicat que "aquesta anàlisi haurà de nodrir-se, necessàriament, de la conclusió de la revisió de la informació financera de Grifols esmentada anteriorment".

HAIER RECONFIRMA LA COMPRA DE SHANGHAI RAAS

D'altra banda, Haier Group Corporation comprarà, tal com tenia previst, el 20% de Shanghai RAAS Blood Products a Grifols, i així ho va tornar a reconfirmar aquest dimecres al regulador xinès.

En aquest sentit, El Confidencial publica aquest dijous que els principals creditors de Scranton Enterprises, la companyia participada per la família Grifols i que ha estat acusada al polèmic informe de Gotham City, han acordat refinançar fins al 2029 un préstec de 400 milions que vencia al juny.

Els principals creditors de Scranton Enterprises són CaixaBank (67 milions), Banco Santander (45 milions), HSBC, Commerzbank, Banc Sabadell, BNP i DNB Sweden (40 milions cadascun), Helaba (27 milions), BBVA (20 milions) Bank of America (12 milions) i Banco Pichincha (6 milions).

Noticias relacionadas

contador