dl grifols
Auledas via Wikimedia Commons

Grifols rebota a hores d'ara de dilluns (+4,76%, 8,77 euros), però els analistes de Bolsamanía segueixen recomanant molta prudència.

  • 9,89€
  • -0,64%
  • 6,81€
  • -2,85%

Les pujades d'avui, diuen, són "un signe positiu, però no hem d'oblidar que continua perfectament viu el buit baixista que es va produir per l'informe de Gotham", explica César Nuez, expert tècnic de Bolsamanía.

Grifols cotitza perillosament a prop del suport dels 7,82 euros, que es correspon amb els mínims del 2022. "Si perd aquest nivell, complicaria molt el seu aspecte tècnic", adverteix Nuez.

CEDIRÀ ELS DRETS DE VOT A SHANGHAI RASS

Les darreres notícies relacionades amb la companyia tenen a veure amb l'operació de venda d'una participació del 20% en Shanghai Raas a Haier Group.

Segons informa Expansión, referint-se a la documentació reportada per Shanghai Rass al regulador xinès, Grifols ha cedit a Haier els drets de vot de la participació del 6,58% que li queda a Shanghai Rass després de vendre'n el 20% a Haier per 1.800 milions de dòlars. Amb aquesta participació del 6,58%, que el converteix en el segon accionista de Shanghai Rass, Grifols té dret a un seient al Consell d'Administració de l'empresa xinesa.

L'acord determina que Grifols cedirà els drets de vot de la participació per un període de deu anys. Tant la farmacèutica catalana com Haier s'han compromès a no vendre les accions en Shanghai Raas durant un període de tres anys. Un cop hagi finalitzat el 'lock out', Haier tindrà dret preferent per comprar el 6,58% del laboratori, en cas que decideixi vendre'l.

D'altra banda, si Grifols incompleix els seus compromisos haurà de compensar Haier Group amb el 100% del preu de compra, mentre que si Haier incompleix, Grifols podria rebre fins al 15% del preu de venda (al voltant de 244 milions d'euros).

Finalment, la documentació estableix que l'operació s'ha de tancar abans del juny d'aquest any, encara que hi ha la possibilitat d'obrir pròrrogues.

Banc Sabadell, que valora al seu informe diari de mercats aquesta notícia, li resta importància "per l'escàs poder de decisió que li atorgava el 6,58% que mantindrà a la seva filial". Tot i això, entén que "podria ser rellevant si Grifols decidís augmentar-hi la seva participació en el futur".

"Quant a l'existència de penalitzacions per incompliment, al nostre parer constitueixen una garantia addicional de cara al tancament de l'operació, però, recordem que Grifols havia negat que hi hagués penalitzacions en aquesta transacció, i al nostre parer, aquesta informació podria agreujar la crisi de confiança que pateix el valor”.

Noticias relacionadas

contador