fridman portada

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat l'OPA voluntària llançada per LetterOne sobre DIA. L'oferta, llançada a principis de febrer, es dirigeix ​​al 100% del capital que el fons no controla en DIA, és a dir, el 71%. El regulador ha donat el seu vistiplau al preu ofert, 0,67 euros per acció.

Segons indica el regulador, els termes de l'operació s'ajusten "a les normes vigents" i considera suficient el contingut del fullet explicatiu, havent presentat el fons del magnat rus Mikhaïl Fridman unes últimes informacions dimarts passat.

La CNMV va admetre a tràmit l'operació el passat 8 de març i, d'acord amb els terminis legals, encara tenia una setmana per davant per decidir. Així i tot, LetterOne era optimista i esperava obtenir l'autorització abans que s'acabés aquest termini. El regulador subratlla que el preu de l'oferta "no té la consideració, als efectes del que preveu la normativa d'OPA, de preu equitatiu, requisit que no és exigible en tractar-se d'una oferta voluntària".

"La situació actual de DIA és molt complicada, amb un descens significatiu de les seves vendes en termes like-for-like i amb una pèrdua important de quota de mercat", afirma Stephan DuCharme, soci director d’L1 Retail, divisió minorista de LetterOne, en un comunicat en el qual afirmen estar "molt satisfets" amb la decisió de la CNMV.

"DIA necessita una injecció de capital i un canvi de govern i lideratge per poder dur a terme l'exigent transformació, que serà liderada per LetterOne després del resultat positiu de l'OPA i el compliment de les restants condicions", insisteix el directiu abans de subratllar que l'efectivitat de l'OPA està condicionada a dos factors: que l'acceptin almenys la meitat dels accionistes a la qual va dirigida (35,5% del capital) i que DIA no emeti accions o altres instruments convertibles o bescanviables per accions fins que conclogui el període d'acceptació de l'oferta.

El passat 20 de març, la junta d'accionistes de DIA va donar suport al pla de LetterOne buidant de l'horitzó l'augment de capital de 600 milions d'euros que pretenia realitzar el Consell d'Administració per revertir la causa de dissolució en què es troba la companyia.

Aquesta setmana LetterOne ha iniciat les negociacions amb la dotzena de bancs creditors de DIA per aconseguir una estructura de capital viable a llarg termini. Encara que aquestes primeres converses no han acabat en acord, el fons de Fridman confia que el diàleg arribi a bon port aviat.

TERMINIS PER L'OPA

Des de la autorització de l'OPA, LetterOne, té un termini de cinc dies hàbils per a la seva difusió pública (en diaris de difusió nacional, a disposició del públic als mercats on cotitzi la seva acció, a la seva pàgina web...) i el període d'acceptació de l'OPA començarà el primer dia hàbil borsari des d'aquest primer anunci. El termini d'acceptació el marcarà LetterOne, però no ha de ser inferior a 15 dies ni superior a 70 dies.

Noticias relacionadas

contador