dia junta accionistas portada

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,55%

DIA ha pujat un 2,5% en tancar la sessió després de confirmar la victòria del pla de LetterOne a la junta i després d'haver arribat a avançar més d'un 3%. El preu de la seva acció s'ha quedat en 0,63 euros, encara per sota del preu de l'OPA de LetterOne de 0,67 euros. La cotització de DIA ja no és el que era i és cert que, des que es va llançar l'oferta, s'ha mantingut a prop d'aquests preus i s'ha oblidat dels vaivens als quals tenia acostumat el mercat en el passat.

Durant el transcurs de la junta ha intervingut la mà dreta de Mikhail Fridman, Stephan DuCharme en representació d'aquest el 29%, i ha tornat a defensar el seu pla (OPA a 0,67 euros i ampliació de capital de 500 milions condicionada a l'acceptació de l'OPA) enfront del de la companyia, recalcant l'efecte dilutiu que el pla del Consell (ampliació de capital de 600 milions) tindria per als accionistes.

Durant les seves diferents intervencions, diferents accionistes han demanat al Consell de DIA que oferís més detalls sobre el seu pla per aclarir, especialment, l'abast d'aquest efecte dilutiu. En general, les intervencions s'han caracteritzat pel to molt crític, tant amb l'actual directiva de DIA com amb l'antiga, a la qual es responsabilitza de la situació en què es troba l'empresa, i amb Fridman, al qual directament s’ha acusat d'haver provocat intencionadament la caiguda en DIA per comprar ara a preus més barats.

"Què fa la CNMV per evitar el que ha fet el senyor Fridman? Hi ha una realitat objectiva: ens han ficat les mans a les butxaques", ha afirmat indignat un dels minoritaris que han pres la paraula durant la junta.

Per la seva banda, la intervenció de Borja de la Cierva, conseller delegat de DIA, s'ha caracteritzat igualment pel to crític amb la forma en què la companyia ha fet les coses en el passat i que l'han portat fins a la situació actual. De la Cierva ha reconegut que no han sabut seguir el ritme del mercat i que no han sabut actualitzar-se, ha defensat el seu model de franquícies i ha promès transparència en tot el que té a veure amb les investigacions per les irregularitats comptables. "El més important del pla és el canvi de cultura", ha dit De la Cierva, en referència a una altra forma d'actuar, més transparent i lligada a objectius, dels directius.

"ENS COMPROMETEM A TREBALLAR AMB RAPIDESA"

Després de conèixer el resultat de la junta general d'accionistes, LetterOne ha mostrat la seva satisfacció i s'ha compromès a "treballar amb rapidesa perquè el fullet de l'OPA sigui autoritzat per la CNMV".

LetterOne ha dit que seguirà col·laborant amb el Consell d'Administració de DIA i amb tots els accionistes per garantir l'èxit de la seva oferta "i la viabilitat a llarg termini de la companyia". "Si bé, l'OPA de LetterOne no està condicionada al fet que s'arribi a un acord amb els creditors de la companyia, LetterOne continuarà participant de manera equilibrada i justa en la recerca d'un acord sobre una estructura de capital viable a llarg termini per a la companyia", ha afegit.

L'OPA, ha recordat LetterOne, "només està condicionada al fet que DIA no emeti nou capital abans de la conclusió i al fet que aquesta sigui acceptada per accionistes que representin, almenys, el 35,5% del capital social de DIA".

contador