just eat delivery
Just Eat

Just Eat (-0,5%) estén aquest dilluns les seves caigudes de divendres. La companyia reacciona al mercat als rumors que apunten a una possible compra de Deliveroo per part d’Uber. Una operació que JP Morgan qualifica d’"agressiu empenta" al sector.

  • 8,61£
  • 0,00%

Amb tot, JP Morgan assevera que "des de la perspectiva de Just Eat, creiem que no hauria de imposar-los una gran pressió (aquest moviment) a l'hora d'aixecar un model de lliurament de comandes més ràpid del que s'havia anticipat".

La companyia va caure més d'un 5% durant la passada sessió de divendres

No obstant això, sospesen que la presència d'Uber i Deliveroo en altres mercats importants de Just Eat com Espanya, Itàlia i Austràlia, crearia un escenari "poc positiu per les seves operacions internacionals que afecten negativament les nostres estimacions".

Des de JP Morgan destaquen, a més, que els accionistes d’Uber hauran d'afrontar dificultats per demanar una prima realment significativa per aquest moviment, cosa que al seu torn "podria crear grans problemes a Deliveroo per desenvolupar el seu model de negoci".

Just Eat va tancar la sessió de divendres deixant més d'un 5% a l'FTSE 100 davant d'una operació que els analistes de CMC Markets van afirmar que van causar la "indigestió" entre els accionistes de la companyia. Segons AJBell, "l'associació de dos dels seus competidors és l'últim que Just Eat voldria sentir" i un altre dels rivals al sector del repartiment de menjar a domicili, Delivery Hero, també ha vist caure les seves accions aquest divendres. Al cap i a la fi, "Just Eat s'ha vist obligada a gastar milions de lliures en el desenvolupament de la seva xarxa de distribució".

Noticias relacionadas

contador