ep juan arrizabalaga nuevo director generalglobalia
GLOBALIA

Juan Arrizabalaga serà el nou director general del grup turístic Globalia i substituirà així Pedro Serrahima, qui va abandonar el càrrec fa més d'un any, segons ha comunicat la companyia aquest dijous.

Arrizabalaga es va incorporar a Altadis com a conseller delegat el juny de 2013 i, el setembre de 2015, va ser nomenat president. Tal com trasllada la companyia, el directiu ha implementat al llarg d'aquest període un nou model operatiu de gestió que ha contribuït a impulsar el creixement de la companyia i a simplificar processos.

Així mateix, Juan Arrizabalaga ha exercit al llarg de la seva carrera professional càrrecs d'especial rellevància a importants multinacionals i companyies de productes de gran consum. A partir d'ara, reportarà directament al conseller delegat de la companyia, Javier Hidalgo, i serà el responsable, entre altres comeses, d'acabar de definir i llançar el pla estratègic global de la companyia. A ell reportaran tant les direccions de negoci com les direccions corporatives i de suport.

Javier Hidalgo, que s'ha convertit en el segon accionista del grup turístic amb el 10% del capital per darrere del seu pare i fundador de la companyia, Juan José Hidalgo (51%), va prendre les regnes del dia a dia de Globalia a finals de setembre de 2016. Sota el seu lideratge el grup matriu d'Air Europa, Halcón Viajes, Be Live Hotels i Travelplan va simplificar la seva estructura organitzativa i va signar aliances comercials amb altres empreses com Ryanair.

PERFIL PROFESSIONAL

Arrizabalaga és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat del País Basc, Master in Business Administration (M.B.A.) per l'IESE de la Universitat de Navarra i Màster en Internet Business per l'Institut Superior de Desenvolupament d'Internet (Madrid).

Al llarg de la seva carrera professional Arrizabalaga ha exercit càrrecs d'especial rellevància en importants multinacionals i companyies de productes de gran consum. Va iniciar la seva trajectòria professional el 1988 com a analista de màrqueting a SAIOLAN (Grup Mondragón) i posteriorment, el 1993, es va incorporar a Carrefour / Continente. Més tard va ser sotsdirector de vendes i director de vendes i màrqueting de Cortefiel i l'any 2002 va entrar en Toys 'R' US, companyia des de la qual va ingressar en Altadis.

Noticias relacionadas

contador