• Tot just un any després de la seva arribada al grup turístic després de la venda de Pepephone a MásMóvil per 158 milions d'euros
ep pedro serrahima director generalglobalia
CÉSAR LUCAS ABREU

Moviments a l'organigrama d'unes de les principals empreses turístiques del país. Pedro Serrahima deixarà el seu càrrec com a director general de Globalia tot just un any després de la seva arribada al grup, per les diferències al voltant del model d'empresa i a la seva gestió que manté amb el conseller delegat del grup, Javier Hidalgo, de la mà del qual va arribar a la companyia.

Serrahima va prendre la decisió de sortir de Globalia a principis d'estiu i així l'hi va comunicar al conseller delegat, segons ha explicat a Europa Press el fins ara número dos de la companyia, que ha insistit que la seva sortida de la companyia és "absolutament amistosa" i "no afectarà la seva amistat" amb Javier Hidalgo.

"No té sentit estar guanyant diners d'una companyia quan es té una visió diferent pel que fa a l'estratègia i la manera de gestionar l'empresa", ha assegurat, per afegir que l'ètic davant d'aquesta situació és renunciar quan, a més, és el directiu amb menys experiència a la indústria del viatge.

Procedeix del sector de les telecomunicacions, Serrahima es va incorporar a Globalia al setembre de 2016 com a director general de la mà de Javier Hidalgo, ja com a primer executiu i conseller delegat del grup turístic familiar, després de la venda de Pepephone a MásMóvil per 158 milions d'euros.

En tot just un any de gestió, Serrahima va aplicar canvis a l'organigrama d’Halcón Viajes i Viajes Ecuador, amb l'eliminació de llocs directius i la sortida, entre d'altres, de José María Hoyos, que ocupava la direcció general de la detallista. El seu objectiu era simplificar la cadena de comandament i reforçar la xarxa d'oficines en contacte directe amb el client, a més d'impulsar la transformació digital del grup, que segueix el seu curs.

El president de Globalia, Juan José Hidalgo, que ja té 76 anys, va nomenar el seu fill nou conseller executiu del grup turístic propietari entre altres companyies d’Air Europa i d'Halcón Viajes, un càrrec de nova creació. Fins llavors era el director general de la companyia i l'únic dels seus tres fills sense accions de Globalia.

Globalia compta entre els seus accionistes minoritaris amb el Banc Santander (9,9%), Unicaja (7%) i Abel Matutes (5,14%). El seu fundador, Juan José Hidalgo, controla el 51,58% del capital.

Noticias relacionadas

contador