ep juan jose hidalgo presidenteglobaliaal ceo javier hidalgo
GLOBALIA

El conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo, torna a l'accionariat del grup turístic en haver comprat una participació del 10% fins ara en mans del Banc Popular (Santander) i Inversions Tirema.

D'aquesta forma, Javier Hidalgo es converteix en el segon accionista de Globalia, per darrere del seu pare Juan José Hidalgo, l'empresari de Salamanca que va fundar el grup turístic i del que és actual president, que controla el 51%.

Després de fer-se amb aquesta participació, Javier Hidalgo controla el 10% i torna a l'accionariat del grup turístic després de cinc anys fora, quan en 2013 va vendre la seva participació del 5% a l'empresari i exministre balear Abel Matutes.

Per al conseller delegat de Globalia, lloc al que va arribar al setembre de 2016, aquesta operació reflecteix la seva aposta "clara i rotunda" pel projecte del grup turístic, les seves empreses i els seus empleats i mostra així la seva "ferma aposta" per consolidar al grup turístic com a referent del sector.

L'operació suposa també la sortida del Banc Popular de l'accionariat del grup turístic. El banc controlava fins ara el 9,9% de Globalia.

A més, una altra filla del fundador de Globalia, Cristina Hidalgo, directora de Compres del grup des de setembre de l'any passat, ha augmentat la seva participació en l'accionariat fins al 7,04% després de comprar un 1,9% a Tirema.

Inversions Tirema, de la Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bé, ostentava fins ara un 2% del capital social l'empresa matriu de Air Europa, Halcón Viajes, Be Live Hotels i Travelplan.

Entre els accionistes minoritaris de Globalia també figuren Unicaja (7%), Abel Matutes (5,14%), així com uns altres familiars del fundador del grup com la seva esposa Avelina Gutiérrez (5%), el seu germà Juan Antonio Hidalgo (9,1%) i la seva filla María José (5,14%).

contador