ep acero
EUROPA PRESS

Després d'un "inestable" 2020, "les perspectives per a les accions mundials d'acer han millorat notablement". És el que diuen els analistes de JP Morgan, que eleven el preu objectiu d'Acerinox i ArcelorMittal, companyies sobre les quals mantenen una recomanació de 'sobreponderar'.

  • 9,64€
  • -3,68%
  • 19,32€
  • -4,28%

En concret, a Acerinox li ha puja fins als 11,4 euros davant els 9 euros per acció en què el situava anteriorment. Mentrestant, per a Arcelor Mittal, fixen el preu objectiu ara als 26,5 euros des dels 15 euros per acció. Reconeixen que estaven posicionats "de manera massa conservadora el 2020, però hem de jugar al camp com ho veiem".

Com expliquen en un recent informe, els preus de referència de l'acer al carboni als mercats clau han pujat entre un 80% i un 150% respecte als mínims. "La comanda, millor del que s'esperava i, el que és més sorprenent és que la restricció de l'oferta han ajudat a impulsar el cicle alcista de preus", i preveuen que assoleixin el seu punt màxim durant el primer trimestre d'aquest any. "Els diferencials poden romandre sòlids a mesura que el mineral de ferro s'esvaeixi durant 2021 i 2022", assenyalen.

Esperen que la producció industrial creixi un dígit mitjà. A més, els impulsos fiscals d'un 4% i 5% del PIB proporcionaran un vent de cua durant el primer semestre, "però podrien convertir-se en un llast", especialment si les condicions es "normalitzen". No obstant això, una "situació de pandèmia" probablement vol dir que la generositat fiscal romandrà in situ mentre hi hagi riscos i les empreses siderúrgiques actuaran de manera conservadora", expliquen en JP Morgan.

Pel que fa a les perspectives macroeconòmiques a curt termini, hi veuen incertesa, ja que la segona i tercera onada de la Covid-19 continua causant danys a les economies globals. "El primer trimestre del 21 veurà una forta pèrdua d'impuls associada amb els bloquejos a Europa i Amèrica de Nord, però això probablement s'inverteix durant el segon semestre, a mesura que el desplegament de la vacuna millori la mobilitat i activitat", afirmen.

Noticias relacionadas

contador