ep planta de arcelormittal
Arcelormittal - Archivo

ArcelorMittal ha completat la venda de la seva divisió als Estats Units a Cleveland-Cliffs per un import d'uns 2.278 milions de dòlars (1.881 milions d'euros al canvi actual) en efectiu i accions, segons ha informat el gegant siderúrgic.

  • 23,82€
  • 0,04%

Segons l'acordat, Arcelor Mittal ha rebut el pagament en metàl·lic de 505 milions de dòlars (417 milions d'euros), així com el lliurament de 78 milions d'accions ordinàries de Cleveland-Cliffs i títols preferents sense dret a vot de la companyia nord-americana bescanviables per altres 58 milions d'accions ordinàries.

D'aquesta manera, al preu d'ahir de les accions de Cleveland-Cliffs de 13,04 dòlars, la part en accions ascendiria a 1.773 milions de dòlars (1.464 milions d'euros), xifra que representa una revaloració del 122% respecte al preu de 5,88 dòlars corresponent al passat 25 de setembre, data anterior a l'anunci de l'acord. Així mateix, la companyia nord-americana ha acceptat assumir els passius d'ArcelorMittal USA, incloent-hi passius nets d'aproximadament 500 milions de dòlars (413 milions d'euros), així com pensions.

"La venda d'ArcelorMittal USA és una oportunitat per crear un valor excel·lent per als nostres accionistes i reposicionar la nostra presència a Amèrica de Nord en els nostres actius més competitius, per als que tenim plans de creixement específics", va declarar Lakshmi Mittal, president i conseller delegat d'ArcelorMittal. Segons ha indicat Cleveland-Cliffs, després de l'adquisició es convertirà en el primer fabricant d'acer laminat pla dels Estats Units, amb un volum de producció de 17 milions de tones, segons les dades de 2019.

En el conjunt de 2018 i 2019, la divisió nord-americana d'ArcelorMittal va comptabilitzar uns ingressos de 10.400 milions de dòlars (8.585 milions d'euros), així com un resultat brut d'explotació (EBITDA) d'entorn a 700 milions de dòlars (578 milions d'euros). La companyia opera al país sis siderúrgies, vuit línies d'acabat, dues operacions de mineria de ferro i pel·letització i tres plantes de carbó i coc.

Noticias relacionadas

contador