ep la presidenta de banco santander ana patricia botin en la junta de accionistas celebrada en
EUROPA PRESS

JP Morgan no descarta que Santander compri Banc Sabadell per reforçar-se en Espanya després del fallit intent realitzat per BBVA.

  • 1,48€
  • -1,20%
  • 4,51€
  • -0,73%

En un dels seus últims informes, els analistes del banc nord-americà consideren que Sabadell segueix sent el principal candidat per protagonitzar una operació corporativa a Espanya.

I en aquest context creuen que Santander és l'únic que té actulmente la capacitat per tirar endavant l'operació.

Sobretot després de les últimes transaccions corporatives al sector bancari espanyol durant el 2020. CaixaBank i Bankia crearan el primer banc al mercat hispà el 2021; i Unicaja i Liberbank han acordat la seva fusió recentment.

El futur CaixaBank serà el banc de referència a Espanya, amb més de 20 milions de clients, 664.000 milions en actius i una quota en crèdits i dipòsits del 25% i 24%.

En segona posició romandrà BBVA, que gestiona 403.527 milions al mercat espanyol, seguit en tercer lloc per Santander, que gestiona un volum de 355.769 milions d'euros.

La quarta posició serà per a Sabadell, que gestiona 192.954 milions d'euros a Espanya, per la qual cosa permetria al banc capitanejat per Ana Botín fer-se de tu a tu amb la futura CaixaBank.

En qualsevol cas, Santander ha refredat la possibilitat de protagonitzar una operació corporativa al seu mercat domèstic, de manera que una eventual compra de Sabadell no és una prioritat estratègica per a l'entitat.

Per la seva banda, Sabadell es troba en un procés de renovació amb l'entrada del nou conseller, l'ex d'ING, César González-Bueno, les prioritats del qual són la digitalització, la venda de TSB al Regne Unit i la reducció de costos.

Noticias relacionadas

contador