ep imagen del presidente de banco sabadel josep oliu durante la retransmision en streaming de la
EUROPA PRESS

Canvi de cicle a Banc Sabadell. A l'anticipada sortida del conseller delegat, Jaume Guardiola, que serà substituït per César González-Bueno (ex d'ING), se suma ara l'abandonament de les funcions executives de Josep Oliu com a president, després d'una històrica etapa de 21 anys.

  • 1,69€
  • 3,27%

Segons publica El País, Oliu abandonarà les seves funcions executives al febrer o març, quan està previst que el Banc Central Europeu (BCE) aprovi el nomenament de González-Bueno com a nou CEO.

Tot això després de la fallida fusió amb BBVA i el canvi de rumb anunciat per l'entitat, que se centrarà a Espanya i la digitalització per intentar continuar en solitari.

La idea és que Oliu romangui com a president, però sense funcions executives i que David Vegara, conseller executiu i responsable de Riscos, assumeixi més funcions en aliança amb González-Bueno.

Sabadell té previst presentar el seu nou Pla Estratègic al llarg del primer trimestre del 2021 amb diversos objectius rellevants. La venda de la seva filial britànica TSB, la reducció de costos (ha posat en marxa una reducció de plantilla de 1.800 empleats a Espanya) i la digitalització, per la qual cosa el paper de González-Bueno serà clau.

Noticias relacionadas

contador