ep la presidenta del banco santander ana botin
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, va dir aquest dimarts que estan "en una lliga diferent, en una lliga global", i no necessiten comprar més entitats per créixer perquè poden fer-ho amb el seu propi negoci gràcies a que compten amb 145 milions de clients arreu del món.

  • 4,75€
  • 1,72%

En una trobada interna recollida per Efe, en la qual ella mateixa respon a preguntes dels empleats del banc, Botín va explicar que el grup compta amb una escala que li permet créixer de manera orgànica gràcies a la xifra de clients i els 5.000 milions anuals que destina a invertir en tecnologia i digitalització.

Preguntada pel nou procés de consolidació a Espanya després de l'anunci de la fusió de CaixaBank i Bankia, Botín va insistir que el Santander està centrat en el creixement orgànic i rendible i no necessita compres per créixer, segons fonts pròximes a l'esdeveniment.

En els últims temps, el banc ha anat traslladant la idea que, en el procés de consolidació del sector a Espanya ja va jugar el seu paper amb la compra de Banc Popular, la qual cosa li ha permès tenir una grandària suficient, amb un 20% de quota de mercat i lideratge en segments molt rendibles com a banca privada o banca corporativa.

En la mateixa línia de Botín, el conseller delegat del Santander, José Antonio Álvarez, va avançar recentment que en aquest partit a l'entitat ja no li toca jugar, encara que el banc sempre afegeix que analitzarà qualsevol operació que pugui tenir sentit i compleixi amb els seus criteris estratègics i financers.

A la mateixa trobada amb els empleats, Botín també va dir que el Santander pot fer molt a Europa per augmentar el potencial de creixement a la regió i avançar cap a un model de negoci comú al Vell Continent, simplificant l'oferta de productes i serveis i l'organització.

El banc opera a Europa amb quatre bancs -Espanya, el Regne Unit, Portugal i Polònia- que representen en conjunt el 35% dels beneficis del grup i aporten 28 milions de clients, dels quals uns 10 milions estan vinculats i gairebé 15 milions són digitals.

Noticias relacionadas

contador