bancos definitivo

JP Morgan clava un bon tall als bancs espanyols, rebaixant el preu objectiu de tots ells. De fet, entre totes les entitats europees, només n'hi ha una d'espanyola que es faci un lloc a la seva cartera: el BBVA, que tot i així tampoc no es deslliura de la retallada. "El risc màxim encara no està inclòs en el preu", avisa.

En concret, a Sabadell li rebaixa el preu objectiu fins als 0,75 des dels 0,85 euros; a Bankia, fins als 1,3 des dels 1,50 euros; Bankinter, fins als 4,85 des dels 5,20 euros; BBVA, fins als 4,10 des dels 5,45 euros; CaixaBank, fins als 2,60 des dels 2,75 euros; i Santander, fins als 3 des dels 3,8 euros.

Quant a les recomanacions, adjudica un 'neutral' a Sabadell, Bankinter, CaixaBank i Santander, i aconsella 'sobreponderar' BBVA i 'infraponderar' Bankinter.

"Estem retallant les estimacions dels bancs europeus per a una recuperació en forma de 'O', que és el nostre cas base actual. En aquest escenari, els bancs europeus seleccionen de manera atractiva a primera vista, però l'avantatge és limitat", afirmen a JP Morgan.

"En general, la imatge de valoració mostra una relació risc-recompensa equilibrada", afegeixen, encara que assenyalen que "l'entorn macroeconòmic continua sent altament incert". A la seva cartera de seleccions principals només n'hi ha un d'espanyol, BBVA, que consideren, juntament amb els altres seleccionats (KBC, BNP Paribas, UBS i Barclays) que "generen un fort flux de caixa per compensar el capital en risc".

D'altra banda, estimen que "malgrat els programes governamentals per a incentivar-los, pronostiquem un creixement de préstecs de només un 2,1% en 2021".

Noticias relacionadas

contador