• El banc britànic ha elevat el seu consell a 'sobreponderar' des de 'mantenir'
  • En la seva opinió, el mercat no valora el potencial del seu negoci als EUA
primark gran v a

Les accions d'Associated British Foods (ABF), la matriu de la cadena tèxtil Primark, pugen un 2% a la Borsa de Londres i lideren els guanys entre els components del FTSE 100, després de rebre un consell positiu dels experts de Barclays Capital.

  • 26,34£
  • -1,90%

Segons el banc britànic, el mercat no està atorgant el valor adequat al negoci de Primark als Estats Units i a les oportunitats de creixement que té la cadena en un mercat tan fragmentat. En aquest escenari, ha elevat la valoració de les seves accions un 3%, fins a 3.380 penics per títol des dels anteriors 3.290 penics.

Les accions d’ABF pugen un 2%, fins a 2.886 penics, de manera que el potencial alcista a 12 mesos que estima Barclays és del 17,5% (del 19,5% excloent-ne els guanys d'aquest dimarts). "La nostra anàlisi suggereix que les accions no descompten cap valor pel potencial del negoci de Primark als Estats Units", afirmen aquests analistes.

I afegeixen que "Primark als EUA compta amb un model de negoci diferenciat i disruptiu, i ben posicionat per guanyar quota de mercat de manera rendible en un mercat molt fragmentat".

D'altra banda, destaquen que "la història de creixement estructural amb alta visibilitat continua intacta a Europa continental". A més, consideren que ABF és un "bon gestor de la seva cartera d'actius, amb el focus en la generació de caixa a llarg termini".

Barclays afegeix que ABF cotitza amb un descompte del 24% sobre Inditex, la matriu de Zara i un dels seus principals rivals a nivell mundial. En la seva opinió, Primark trigarà entre 5 i 10 anys a construir als EUA una presència similar a la que té a Europa, però les previsions en aquest mercat són molt positives perquè hi té un gran potencial.

Noticias relacionadas

contador