ep supermercado dia
EUROPA PRESS/MEDIALUNACOM

DIA ha patit un altre patacada. Aquesta vegada ha estat Jefferies que li ha rebaixat el preu objectiu fins als 0,7 euros des dels 2,4 anteriors, és a dir, una retallada del 70,8%. No obstant això, la cadena de supermercats ha rebotat aquest dimarts un 10,30% després de la caiguda de dilluns (-24,5%), que el va fer tocar nous mínims històrics.

Dia

  • 0,01€
  • 4,76%

Jefferies ha registrat la retallada més dràstica en DIA i li ha atorgat el preu objectiu més baix del mercat. A més, també és el preu objectiu més baix de les empreses de l'IBEX. La valoració està per sota dels 0,8 euros que va fixar la setmana passada HSBC.

DIA va tocar nous mínims històrics als 0,62 euros aquest dilluns, encara que va tancar una mica per sobre, als 0,66 euros. Els inversors van castigar el valor després d'explicar la reformulació dels seus comptes de 2017. La cadena de supermercats va concloure que el seu forat és de 56 milions d'euros.

A més, va rebaixar el seu benefici net corresponent a l'exercici 2017 de 110 milions a 90 milions d'euros després d'un ajust de 20 milions d'euros, corresponent, en la seva major part, a sobreestimacions realitzades al tancament d'aquest període als descomptes comercials a percebre de proveïdors.

D'altra banda, DIA ha fitxat Rothschild per frenar la seva caiguda lliure i redefinir la seva estratègia, tal com publica Expansión. El treball del banc tindrà dues línies d'actuació. La primera serà redefinir la seva estratègia i la segona línia recuperar la confiança dels inversors.

DIA arrossega un mal any, ja que cau gairebé un 80% a l'acumulat. Però aquestes últimes caigudes van començar dilluns de la setmana passada quan la companyia va anunciar que rebaixa les seves previsions de benefici i suspenia el seu dividend. A més, Ana Llopis renunciava al seu càrrec de presidenta abans de la previst i Mikhail Fridman, del fons Letterone, assumia el poder de DIA. També es va conèixer que el director financer, Amando Sánchez, havia estat suspès de sou i feina des de dilluns passat. Aquell dia, el valor es va deixar un 42%.

A tot això, cal afegir que Moody's li va rebaixar la qualificació creditícia fins a bo escombraries. En concret, des de 'Baa3' fins a 'Ba2'. Aquesta decisió, segons explica l'agència de qualificació al seu informe, es deu a l’advertència de benefici que va emetre dilluns.

Noticias relacionadas

contador