dia supermercado market

Amb motiu de l'anunci de la seva advertència de beneficis i de la suspensió del seu dividend dilluns passat, DIA també va avançar que havien de dur-se a terme determinats ajustos als seus comptes de 2017 que estimava que podrien tenir un efecte patrimonial negatiu d'uns 70 milions d'euros. Ara, la companyia ha precisat que aquesta quantitat ascendeix finalment, aproximadament, als 56 milions d'euros i que és atribuïble, en la seva major part, al negoci a Iberia.

Dia

  • 0,01€
  • 1,61%

"D'acord amb la normativa comptable vigent, un cop es finalitzi el procés de validació i confirmació de l'esmentat import, quan es formulin els comptes anuals corresponents a l'exercici 2018 la societat procedirà a reexpressar les xifres de 2017, que es presentaran a efectes comparatius", ha indicat la companyia en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Font: DIA

ELS DETALLS D'AQUESTS 56 MILIONS

DIA ha explicat que l'efecte en el benefici de l'exercici 2017 per import de 20 milions d'euros (26 milions d'euros abans del de l'efecte fiscal) correspon, en la seva major part, a sobreestimacions realitzades al tancament d'aquest període en els descomptes comercials a percebre de proveïdors.

De l'efecte en reserves, un import de 18 milions d'euros (24 milions d'euros abans de l'efecte fiscal) corresponen a factures pendents de rebre de proveïdors que van ser objecte de registre durant un període diferent del que els corresponia. Els 18 milions d'euros restants (20 milions d'euros abans de l'efecte fiscal) corresponen, bàsicament, a estimacions de provisions per diversos conceptes que s'arrossegaven d'un exercici a un altre i que no resulten significatives ni individualment ni en el seu conjunt i que la societat ha decidit registrar durant el període adequat corresponent.

La companyia ha conclòs que aquestes correccions encara són "provisionals" i ha assenyalat que han tingut com a objectiu imputar a cada exercici els ingressos i despeses que els corresponen, però en cap cas han suposat moviments de caixa.

Noticias relacionadas

contador