ep archivo   una botella de vidrio fabricada por vidrala
VIDRALA - Archivo

Els estrategs de Jefferies han iniciat la cobertura de Vidrala amb un consell d'infraponderar i un preu objectiu de 59 euros per acció, fet que suposa una reducció del 26%.

  • 95,50€
  • -1,95%

Segons destaquen al seu informe, creuen que el mercat està veient la caiguda de la rendibilitat de Vidrala "com a massa transitòria". "Històricament, Vidrala ha cotitzat amb una prima davant dels seus principals competidors, justificat per la seva major rendibilitat estructural. Tot i això, la gestió de costos de Vidrala (sense cobertura d'energia) està generant marges més baixos a partir del segon semestre del 2021, el que esperem que continuï durant els propers 3 a 4 anys”.

En aquest sentit, assenyalen que, mentrestant, Verallia, el seu competidor directe, està brindant una rendibilitat més resistent, “gràcies a una política de cobertura disciplinada i accions de fixació de preus proactives”. Així mateix, remarquen que la prima de valoració de Vidrala davant Verallia és a prop del seu màxim històric, "a c3x la mitjana històrica".

A més, posen de manifest que el risc de sobreoferta del sector “és un potencial obstacle significatiu per als marges a mitjà termini. Com a resultat, estimem que el preu actual de les accions està tenint en compte una recuperació que és el millor dels casos i és probable que s'endarrerís".

Des de Jefferies insisteixen que la recuperació del marge es veurà ajornada. "Esperem que les accions redueixin la seva qualificació progressivament a causa de la decepció respecte a la recuperació del marge la temporada que ve de guanys".

Noticias relacionadas

contador