ep archivo - pablo isla presidente de inditex en la junta general de accionistas
INDITEX - Archivo

Inditex tancarà 400 botigues el 2021 i descarta créixer comprant altres rivals. Són dos dels grans titulars que ofereix la matriu de Zara després de la presentació dels seus resultats anuals, que han mostrat una caiguda del 70% en el seu benefici net, fins als 1.106 milions d'euros.

  • 45,19€
  • 0,00%

"No ens plantegem comprar altres rivals. Seguim pensant que hi ha un gran potencial de creixement en el nostre negoci i estem centrats en impulsar el nostre creixement orgànic, mitjançant la combinació de les vendes en botiga i les vendes en línia".

Així de clar va ser Pablo Isla, president de la cadena, durant la trobada telemàtica que va mantenir amb la premsa aquest dimecres. El directiu va treure pit del creixement en línia de les vendes, que va ser del 75% el 2020, fins als 6.600 milions d'euros, xifra que va suposar el 32% de les vendes totals.

Isla no va voler canviar l'objectiu d'Inditex que les vendes en línia suposin el 25% a mitjà termini, ja que la seva previsió és que les vendes en botiga pugin de manera molt important el 2021, després dels tancaments de locals el 2020. La seva previsió és tenir el 100% de les botigues obertes a mitjans d'abril, cosa que impulsarà les vendes al llarg de tot l'exercici, sempre que la pandèmia segueixi sota control.

No obstant, per adequar la xarxa d'establiments a la nova realitat post pandèmia, Inditex seguirà endavant amb el tancament d'establiments a nivell global, amb especial focus a Espanya, com ha fet el 2020, segons ha publicat Bolsamanía. Durant l'any passat, el mercat espanyol va concentrar el tancament de 169 establiments, l'11% del total.

A nivell global, Inditex ha retallat la seva xarxa de botigues en un 9%, fins als 6.829 establiments des dels 7.469 locals al tancament del seu any fiscal 2019. La seva estratègia va consistir a obrir 111 establiments de gran format en 29 mercats i al mateix temps tancar 751 establiments més petits, cosa que li va permetre augmentar un 2% el seu espai brut de venda.

"L'objectiu és absorbir unes 400 botigues durant l'exercici 2021, de manera que compliríem el nostre objectiu d'absorbir entre 1.000 i 1.200 establiments durant dos anys", ha assenyalat Pablo Isla.

Així que durant els propers mesos, Inditex seguirà tancant botigues petites i apostant per establiments més grans. Però de cap manera es planteja la compra d'altres competidors.

Noticias relacionadas

contador