ep archivo - una mujer con mascarilla pasa junto al escaparate de la tienda zara de la calle
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Inditex puja en borsa (+0,5%, 29,27 euros, tot i que ha arribat a caure un 2% a l'obertura) després d'uns resultats del seu exercici fiscal 2020 que han incomplert clarament les expectatives de consens, segons les primeres valoracions dels analistes. A més, cal tenir en compte el bon comportament del valor durant les últimes sessions, ja que s'havia revalorat un 12% durant l'últim mes.

  • 43,87€
  • -1,57%

"Esperem reacció negativa dels títols després de l'elevat incompliment de resultats i després del gran comportament recent de l'acció", assenyalen des de Renta 4, empresa que aconsella mantenir el valor en cartera, amb una valoració de 29,50 euros, molt propera al preu del mercat.

Per a aquests analistes, els resultats del quart trimestre s'han vist "fortament impactats per la Covid", malgrat que "es manté el gran comportament de les vendes en línia", que s'han disparat un 75% durant l'exercici, fins als 6.311 milions d'euros, i han suposat el 32% de les seves vendes totals.

"Els resultats no arriben a les expectatives de consens per un major descens de les vendes durant el quart trimestre fiscal de 2020, del 25,4% enfront del 20,7% anticipat", assenyala Bankinter, que aconsella comprar el valor, amb un preu objectiu de 29 euros.

"Tot i que els resultats del 2020 es veuen fortament impactats per la Covid, la solidesa del model es demostra amb una sòlida posició de caixa, la retallada dels costos operatius del 17%, la reducció d'inventaris i el creixement de les vendes en línia, i a les botigues físiques quan no hi ha restriccions", assenyalen aquests analistes.

"El pla estratègic 2020-2022 insisteix en el model integrat de botigues i venda en línia i resultarà en major rendibilitat i menor intensitat de capital. El grup no esmenta objectius de creixement de les vendes a llarg termini (+4%/+6% anteriorment ) i reprèn la seva política de dividend, consistent en un 60% del payout ordinari i dividends extraordinaris", afegeixen.

La caiguda del 70% en el seu benefici net anual, fins als 1.106 milions, inclou una provisió de 308 milions per la conclusió el programa d'optimització de botigues que es va realitzar durant el primer trimestre fiscal i despeses excepcionals relacionats amb la pandèmia de 394 milions durant el segon semestre fiscal.

PREVISIONS PER AL PRIMER TRIMESTRE FISCAL

De cara al primer trimestre fiscal de 2021, que inclou febrer, març i abril, Inditex ha assenyalat que el ritme de reobertura mostra clars signes de millora, amb el 21% de botigues tancades al febrer, el 15% tancades el 8 de març i una previsió de reobertura total per al 12 d'abril (meitat del trimestre).

"Sense dades de febrer, que entenem que han seguit sent negatius, les vendes en botiga i en línia entre l'1 i el 7 de març (just el període previ a l'inici de la pandèmia) a tipus de canvi constant van caure un 4% davant el mateix període del 2020", destaca Renta 4.

Noticias relacionadas

contador