ep pablo isla inditex
EUROPA PRESS

Inditex ha caigut un 1,8% aquest dimarts a l'IBEX 35. La companyia tèxtil ha rebut un mal informe per part de RBC. La companyia d'anàlisi ha reduït el seu preu objectiu fins als 32 euros des dels 34 euros anteriors, una rebaixa de gairebé un 6%. A més, també ha retallat la seva estimació de benefici per a l'any 2019 un 3% a causa, principalment, dels efectes adversos de les divises.

  • 43,43€
  • 0,65%

Tot i la reducció del preu objectiu, la companyia encara veu potencial en l’empresa presidida per Pablo Isla. Inditex cotitza als 28,5 euros. D'aquesta manera, li atorga un creixement del 12%.

RBC estima, en un informe, un efecte negatiu del tipus de canvi en -3,5 punts percentuals per tot l'any enfront dels -2,6 punts percentuals. No obstant això, assenyalen que el creixement de vendes en botigues comparables (like for like) hauria de ser saludable durant el segon trimestre. Inditex presentarà els seus comptes del seu segon trimestre fiscal el proper 12 de setembre.

De fet, la companyia estima que Inditex ha continuat amb un bon acompliment operacions i espera un creixement en les vendes like for like d'un 5% durant el segon trimestre, però l'efecte divisa suposarà un impacte negatiu de 4 punts percentuals.

RBC recorda que l'any passat, Inditex va decidir retardar el llançament de la seva temporada de tardor a l'agost, per la qual cosa va ser més coordinat entre a la botiga i en línia. Això va augmentar el marge brut i preu complet de vendes durant la primera meitat del tercer trimestre. Aquest trimestre va ser el punt d'inflexió de l'any amb fortes vendes en monedes locals durant la primera meitat del trimestre (+12%) i un creixement del 9% per a tot el trimestre. Pel que fa al tercer trimestre pronostiquen un creixement de vendes del 9%.

LA RELACIÓ AMB TURQUIA

Inditex obté el 15% del producte de Turquia, ja que per a la companyia compta com fabricació de proximitat. Inditex paga als seus proveïdors principalment en euros i obtenen matèries primeres principalment en dòlars, però, hauria de veure alguns beneficis per la seva fabricació al país otomà aquest any, ja que paguen al seu personal en lires turques.

Això hauria d'ajudar a mitigar la fortalesa del dòlar, el que probablement es converteixi en un vent en contra per als minoristes de la roba el proper any.

Noticias relacionadas

contador