sede inditex portada

Els títols d'Inditex avancen aquest dilluns (+2%; 27,05 euros), un dia abans que el gegant tèxtil publiqui els seus resultats del tercer trimestre fiscal. Els analistes estimen que les seves vendes tornaran a registrar caigudes afectades per la pandèmia, encara que seran més importants les previsions que anticipi la matriu de Zara per a la temporada nadalenca i el proper any.

  • 43,61€
  • -0,43%

En concret, des de Banc Sabadell, estimen un descens del 13% en les vendes consolidades i del 10% en les vendes comparables per les mesures de confinament realitzades en alguns països i pel to feble de l'economia.

"El tipus de canvi i el tancament de botigues a causa del pla de racionalització d'espai podria tenir un impacte negatiu addicional d'altres -3 punts percentuals en les vendes totals", calculen.

Per la seva banda, expliquen que el marge brut del tercer trimestre estanc de l'any passat va ser molt bo (60,8%) per la qual cosa aquest any "hem assumit una rebaixa de -20 punts bàsics. Mentre que si assumim una rebaixa dels costos operatius de l'12%, vam arribar una caiguda de l'EBIT de 21%", diuen.

Pel que fa al començament del següent trimestre, que cobreix el període de novembre i primera quinzena de desembre, reconeixen que és complicat fer prediccions, però creuen que podrien mostrar una caiguda de vendes a tipus constant d'entre el 10% i el 15% pel menor to del consum, que encara està clarament per sota de l'any passat, i l'efecte de la segona onada de la COVID-19.

Unes xifres amb què coincideixen els analistes d'UBS. Esperen unes vendes totals un 13% menors i una caiguda del marge brut de 80 punts bàsics; i un EBIT un 29% per sota. "Les nostres estimacions estan lleugerament per sobre del consens sobre vendes (fort en línia) i lleugerament per sota dels guanys (3% per sota)", afirmen.

Lluny dels números, consideren que en la presentació d'aquest dimarts és probable que l'atenció se centri en: comentaris sobre les vendes actuals i qualsevol canvi en la perspectiva de l'any fiscal; detalls sobre la recuperació de les vendes a la botiga, especialment comentaris sobre els impulsors de les vendes (afluència, valors mitjans de la cistella, conversió, etc.) i els nivells actuals de tancament de botigues (a causa de les diferents restriccions a Europa i més enllà); detall sobre el creixement en línia, en particular donada l'acceleració del creixement durant el segon trimestre (C.100% enfront del primer trimestre +50%); i reducció de preus i gestió d'inventari en el pic de negociació.

D'altra banda, durant els últims dies, els experts de Credit Suisse han rebaixat la seva recomanació sobre Inditex fins a 'infraponderar' de 'neutral' i el preu objectiu fins als 23 euros des dels 24,50 euros, ja que "creiem que la recent pujada del 30% dels seus títols no descompta l'impacte negatiu de l'exposició a canvis estructurals de la indústria", han explicat.

Credit Suisse ha retallat també la seva estimació de benefici per acció (EPS, per les sigles en anglès) de l'any actual en un 18% a causa dels recents tancaments provocats per la nova onada de la COVID-19. "No obstant això, la nostra veritable preocupació és el modest creixement de la línia superior (dels comptes) i la pressió dels marges mentre les vendes (ex-en línia) cauen un 20%", han afegit.

Mentrestant, Jefferies ha elevat el seu preu objectiu des dels 29 fins als 31 euros per acció en ser més optimista. I JP Morgan s'ha mostrat més escèptic afirmant que els comptes trimestrals de la tèxtil gallega no suposaran un gran catalitzador per als seus títols. Finalment, des d'RBC, apunten que Inditex poc més pot pujar, perquè "els seus títols ja han descomptat la recuperació".

Noticias relacionadas

contador