asos fashion millennials
3,43£
  • -0,42£
  • -1,21%

ASOS, la companyia britànica de venda de moda per Internet, es dispara aquest dimecres un 6% després d'anunciar una caiguda del 87% en el seu benefici abans d'impostos del primer semestre fiscal, però mantenir els seus objectius de vendes, marges de beneficis i despeses per a tot l'any.

La companyia ha dit que el seu benefici s'ha vist afectat negativament pel mal comportament de les vendes durant el període nadalenc i pels problemes logístics sorgits amb la seva entrada al mercat nord-americà. No obstant això, la companyia no ha modificat els seus objectius per a tot l'any mentre manté les seves fortes inversions en plataformes tecnològiques, així com en els magatzems i els centres de distribució.

"ASOS és capaç de molt més", ha declarat el conseller delegat, Nick Beighton, després d'aquests comptes. "Hem identificat una sèrie d'aspectes que podem millorar i estem prenent mesures en conseqüència", ha afegit.

El desembre de l'any passat, ASOS va anunciar advertència de beneficis i es va desplomar en borsa. Llavors va arrossegar amb ella el sector, incloent-hi Inditex. Els títols de la tèxtil gallega, però, no reaccionen avui després de conèixer les últimes novetats sobre la britànica.

ASOS va caure el desembre més d'un 35% durant una sola sessió després de retallar les seves previsions de creixement de vendes a causa d'un "deteriorament significatiu" el novembre. La britànica va reduir llavors les seves perspectives de creixement per a tot l'any al voltant del 15% des del rang previ del 20%-25%.

Els experts de Liberum assenyalen que els resultats del primer semestre fiscal han estat "en línia amb les expectatives". "Les previsions es mantenen sense canvis per 2019 però la nova previsió de CAPEX de 150 milions de lliures per al 2020 és inferior al que prevèiem, cosa que ens porta a incrementar les nostres estimacions de benefici per acció per al 2020 en un 2% com a resultat d'una menor depreciació observada durant els últims anys".

Liberum també valora positivament el fet que "l'ús de l'efectiu és cada vegada més eficient" però avisa que les decisions que està prenent la gerència per donar suport a un millor comportament futur de la companyia "no estan exemptes de riscos d'execució".

"Augmentem el nostre preu objectiu fins a 32 lliures des de 28 lliures per reflectir la millora de l'efectiu, però reiterem el nostre consell de mantenir a causa del risc d'execució de les diferents polítiques en el futur. Aconsellem un canvi d'ASOS a Zalando", conclouen.

Noticias relacionadas

contador