pablo isla jga 1

Inditex ha presentat els seus comptes trimestrals durant la qual ha informat d'unes vendes rècord durant el primer semestre de l'any, tot i que els analistes veuen una desacceleració durant el segon trimestre. Pablo Isla, president de la companyia tèxtil, ha assegurat que el grup segueix presentant significatives oportunitats de creixement.

  • 45,77€
  • 2,51%

De fet, ha apuntat que estan centrats en la seva aposta per integrar negoci físic i online i reestructurar la seva xarxa comercial amb el focus posat en els metres quadrats i no en el nombre de botigues. I com a mostra, les dades dels sis primers mesos de l'any durant els quals la companyia ha sumat 22 nous establiments a tot el món.

Al tancament del primer semestre, Inditex ha ampliat la seva xarxa des de les 7.405 botigues que tenia el juliol de 2017 a les 7.422 amb què va tancar el mateix mes d'enguany. Els analistes li han preguntat per aquesta moderació en les obertures i Pablo Isla ha assenyalat, durant la conferència sobre els resultats, que Inditex està prestant més atenció al creixement d'espai. "Estem apostant per les botigues insígnia, on s'està venent més", ha assegurat Isla.

Així mateix, ha apuntat que durant la segona meitat de l'any es dona un major nombre d'obertures, mentre que durant la primera part se sol registrar un major nombre d'absorcions. Per tant, "durant el segon semestre podem esperar més obertures i menys absorcions que durant el primer semestre", ha dit el president d'Inditex.

L'executiu ha reiterat que la companyia preveu vendre a través d'internet el 2020 amb totes les seves marques en tots els països del món, fins i tot on no tingui presència física. Per aconseguir-ho, continuarà implantant en totes les seves botigues el seu model d'estoc (existències) integrat i que permet servir comandes online des de qualsevol botiga o magatzem amb l'objectiu de reduir el temp de lliurament i poder ampliar l'oferta als clients.

Quant als lliuraments als països on no tenen establiments físics, Isla no n’ha detallat ni preus ni terminis, tot i que ha afirmat que no requerirà una gran inversió, ja que les comandes se serviran des de la seva xarxa de "stockrooms" -magatzems creats específicament per a les vendes en línia i que actualment en sumen 20-.

"Estem preparats per a les oportunitats que ofereixen els nous consumidors", ha precisat Isla durant la conferència amb analistes, durant la qual ha defensat també l'estratègia de la companyia de tancar botigues petites a canvi d'obrir botigues més grans i que combinen tecnologia amb venda tradicional.

Noticias relacionadas

contador