tienda-zara-grupo-inditex
Getty Images

És habitual que, en el dia durant el qual publica els seus resultats, Inditex es comporti de manera considerablement volàtil en borsa. En aquest cas, la volatilitat s'ha vist durant els primers compassos de la jornada (ha arrencat plana, ha passat a caure un 1,5% i s'ha posat positiva ràpidament) i finalment, ha pujat un 4,11%.

  • 44,70€
  • -1,08%

En aquests moments, Inditex puja un 3% i cotitza als 26,26 euros. La companyia ha destacat el fet que ha superat la xifra de 12.000 milions en vendes durant un semestre per primera vegada en la seva història (el seu benefici arriba als 1.409 milions). No obstant això, els experts subratllen, per la seva banda, que els comptes del segon trimestre estanc han estat per sota del que s'esperava en les principals magnituds i valoren negativament que Inditex no hagi fet un avançament de l'evolució del negoci durant el tercer trimestre, tot i que sí que ha dit que estima un creixement de les vendes comparables per al segon semestre d'entre el 4% i el 6%.

"Les vendes han estat lleugerament inferiors a les previstes durant el segon trimestre, fins als 6.371 milions, un 1% per sota de les nostres estimacions", assenyalen els experts d’RBC. No obstant això, aquests analistes reconeixen que les xifres del primer semestre han estat en línia amb les previsions i indiquen que, tot i que no ha avançat dades del tercer trimestre, les previsions per al segon semestre "són positives".

RBC també assenyala que el marge brut del segon trimestre es va mantenir "estable, en línia amb les nostres previsions", tot i que matisa que ha estat "per sota del consens".

"Considerem Inditex com un guanyador mundial a llarg termini al sector de la confecció. Veiem potencial perquè generi un creixement durador i de dos dígits en benefici per acció al llarg del temps i per mantenir un ROCE saludable (...). També veiem potencial per a una tendència de flux de caixa lliure (free cash flow) que millori fortament, a causa de la menor intensitat de capital en el futur", afegeixen des d’RBC.

En línia amb l'opinió d’RBC estarien els analistes de Kepler, Banc Sabadell i Renta 4, que també subratllen el fet que els resultats del segon trimestre hagin estat en línia o per sota del que s'esperava. Això sí, Sabadell, per exemple, reitera el consell de comprar Inditex perquè considera que el temor d’una caiguda de marges per l’"amazonització" de la indústria és "exagerada" ·

Noticias relacionadas

contador