ep archivo   un escaparate de una tienda zara inditex
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Els resultats del primer trimestre fiscal d'Inditex (de l'1 de febrer al 30 d'abril), que han superat àmpliament expectatives -segons destaquen la majoria d'experts- i que estan impulsant la cotització a la borsa, no semblen suficients perquè Credit Suisse elevi la seva consell sobre la tèxtil, que reitera a infraponderar. També manté sense canvis el preu objectiu de 22 euros, per sota dels 23,15 euros als quals cotitza actualment la companyia.

  • 44,70€
  • -1,08%

Credit Suisse reconeix que els comptes han estat "notablement més forts" que el que ells estimaven i que el que esperava el consens, i subratlla el fort creixement de les vendes (+36%, fins als 6.742 milions) i un marge brut "resistent" (va assolir el 60,1% sobre vendes, el més alt en 10 anys).

Tot i això, des del banc afirmen que "és difícil saber què fer amb aquests resultats", i adverteixen que, encara que les coses ara van bé, és "poc probable" que la situació duri a mesura que avança l'any.

El benefici net d'Inditex va créixer un 80% al primer trimestre fiscal, fins als 760 milions d'euros. La tèxtil ha decidit proveir íntegrament les despeses estimades per a l'exercici 2022 a Rússia i Ucraïna. Un càrrec extraordinari per 216 milions d'euros ha estat inclòs als comptes del primer trimestre. El benefici net sense la provisió hauria estat de 940 milions d?euros.

L'EBITDA del període va créixer el 55%, fins als 1.917 milions. L'EBIT va augmentar un 82%, fins als 1.034 milions, i el benefici abans d'impostos es va incrementar un 82%, fins als 990 milions.

"Inditex ha estat força agressiu augmentant els preus per a primavera/estiu, el clima ha ajudat força durant el trimestre i les tendències de la moda també han estat favorables per a la seva oferta. Dit això, la companyia ha interromput les seves activitats a Rússia durant la major part del trimestre i suposem que la Xina segueix feble. Les vendes en línia han estat del -6% interanual sobre una base comparable dura", destaca Credit Suisse.

Inditex ha remarcat que l'execució del model de negoci ha estat "molt destacada" al període. Així mateix, ha indicat que l'exercici ha estat "molt fort" a totes les zones geogràfiques, amb l'única excepció dels mercats subjectes a restriccions, com Ucraïna i Rússia, on es mantenen tancades temporalment les botigues i la plataforma en línia des del 24 de desembre. febrer i el 5 de març; i la Xina, on 67 botigues han estat subjectes a tancaments relacionats amb la Covid-19. A més, ha assenyalat que continua el fort creixement als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador