ep el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras durante la firma de un convenio con la udc
M. Dylan - Europa Press

Prova superada. El conseller delegat d'Inditex, Óscar García Maceiras, ha aconseguit el suport del mercat durant la primera presentació de resultats com a màxim directiu de la cadena de moda gallega, després de la marxa de Pablo Isla.

  • 44,70€
  • -1,08%

La matriu de Zara ha presentat uns sòlids resultats al primer trimestre fiscal, que han superat previsions i han estat molt ben rebuts pel mercat, cosa que reforça García Maceiras en el seu primer examen rellevant davant dels inversors.

"És important destacar el gran augment del trànsit a les nostres botigues, excepte als mercats subjectes a restriccions. Seguim aconseguint moltes eficiències operatives i destaquem la nostra habilitat per adaptar-nos a l'entorn canviant", ha assenyalat el CEO davant dels analistes.

No és per menys, ja que Inditex ha hagut de tancar totes les botigues a Rússia, Ucraïna i Bielorússia pel conflicte bèl·lic i s'ha vist afectada també pels confinaments a la Xina. Tot i això, el creixement de les vendes ha estat del 36%.

"Hem aconseguit un sòlid resultat a totes les regions i la nostra forta progressió als Estats Units continua", ha precisat Maceiras. Així, el mercat nord-americà ha esdevingut una de les principals palanques de creixement per a Inditex, afavorit també per la fortalesa del dòlar durant aquest període.

Això ha permès al directiu treure pit amb l'evolució del marge brut, perquè "ha estat el més alt dels darrers 10 anys", en pujar 20 punts bàsics, fins al 60,1%. A més, Maceiras ha destacat que “els principals components de les despeses operatives han mostrat un molt bon exercici, ja que han augmentat per sota del creixement de les vendes”.

A més, ha remarcat que els inventaris han crescut un 27%, però que això s'ha produït per "augmentar la disponibilitat dels nostres productes davant de possibles tensions a la cadena de subministrament i en consonància amb les fortes vendes reflectides en l'actualització comercial del segon trimestre".

Maceiras també ha incidit a la "forta generació de caixa", ja que la posició neta de caixa ha augmentat un 28%, fins als 9.189 milions d'euros. Per acabar, el directiu ha reiterat l'estratègia d'Inditex a llarg termini, continuista amb la marcada per Pablo Isla.

"Tenim un model de negoci únic i l'objectiu és la integració completa de les vendes a botigues i les vendes en línia, amb l'estimació que les vendes en línia superin el 30% del total el 2024, amb unes inversions que seran de 1.100 milions de euros el 2022, xifra que ens permetrà més retorns amb una menor intensitat de capital", ha anticipat Maceiras.

Noticias relacionadas

contador