inditex (2)

Inditex és aquest dimecres el millor valor de l'IBEX (+4,7%, 23,24 euros) després de publicar els resultats del primer trimestre fiscal (de l'1 de febrer al 30 d'abril), que "han superat previsions àmpliament", segons assenyalen els experts.

  • 46,67€
  • 0,02%

Des de Renda 4, Iván San Félix destaca especialment la bona evolució del marge brut sobre vendes, que va assolir el 60,1%, el més gran per a un primer trimestre durant els darrers deu anys. A més, també subratlla un inici de les vendes al segon trimestre molt favorable, encara que mostrant certa moderació en les últimes dues setmanes.

En el període comprès entre l'1 de maig i el 5 de juny, les vendes a tipus de canvi constant han crescut un 17% (un 13% a les dues darreres setmanes d'aquest període).

Sabadell afegeix que els resultats igualment han estat millors del previst en vendes (van augmentar un 36,4%, fins als 6.742 milions), alhora que es refereix a aquest bon comportament del marge brut recolzat per la pujada de preus.

Inditex ha guanyat 760 milions al primer trimestre (un 80% més) després de provisionar durant aquest període 216 milions que es corresponen amb la totalitat de les despeses estimades per a l'exercici 2022 a Rússia i Ucraïna. "Ajustat per aquest efecte, hauria superat àmpliament estimacions", afirmen des de Sabadell, referint-se així mateix al bon començament en vendes del segon trimestre fiscal.

Bankinter coincideix amb la resta en la "bona arrencada d'any" d'Inditex. El 'banc taronja' ha decidit ficar la tèxtil, "de manera tàctica", a les Carteres espanyoles, encara que a mitjà termini reconeix que el panorama continua sent incert, amb desacceleració del consum i pressió de costos.

"Després d'una caiguda l'any del 22 enfront del +1,5% de l'IBEX 35, esperem que el valor reboti després d'haver estat penalitzat pels canvis a l'equip directiu, l'impacte de la sortida de Rússia (8,5% del EBIT) i el deteriorament de les perspectives de creixement i marges. Esperem que la recuperació del turisme i les activitats socials, que comporta una demanda induïda de roba, i les perspectives de menors restriccions per Covid-19 a la Xina milloraran el to del valor a curt termini", explica l'entitat.

Noticias relacionadas

contador