ep archivo   marta ortega en su primera imagen como presidenta de inditex
CORTESÍA INDITEX - Archivo

El benefici net d'Inditex va créixer un 80% al primer trimestre fiscal (de l'1 de febrer al 30 d'abril), fins als 760 milions d'euros. La tèxtil ha decidit proveir íntegrament les despeses estimades per a l'exercici 2022 a Rússia i Ucraïna. Un càrrec extraordinari per 216 milions d'euros ha estat inclòs als comptes del primer trimestre. El benefici net sense la provisió hauria estat de 940 milions d'euros.

  • 43,74€
  • 0,37%

Les vendes del període van assolir 6.742 milions d'euros (+36% sobre el mateix període del 2021), mentre que l'EBITDA va créixer un 55%, fins als 1.917 milions. L'EBIT va augmentar un 82%, fins als 1.034 milions, i el benefici abans d'impostos es va incrementar un 82%, fins als 990 milions.

El primer trimestre fiscal ha estat marcat per un fort creixement del trànsit a les botigues

La tèxtil ha subratllat que el període ha estat marcat per un fort creixement del trànsit a les botigues. Al llarg del primer trimestre fiscal les vendes a la botiga han crescut "de manera destacada i continuen en aquesta tendència", precisa, subratllant que la diferenciació de les botigues d'Inditex ha estat clau en aquest procés. La venda en línia a tipus de canvi constant ha estat un 6% inferior pel fort comparable (creixement del +67% al primer trimestre del 2021). S'espera que la venda en línia superi el 30% de la venda total el 2024.

El marge brut va créixer el 37%, fins als 4.054 milions d'euros. El marge brut sobre vendes va assolir un 60,1% (+20 punts bàsics sobre el mateix període de fa un any), el més alt en 10 anys.

Inditex ha remarcat que l'execució del model de negoci ha estat "molt destacada" durant el període. Així mateix, ha indicat que l'exercici ha estat "molt fort" a totes les zones geogràfiques, amb l'única excepció dels mercats subjectes a restriccions, com Ucraïna i Rússia, on es mantenen tancades temporalment les botigues i la plataforma en línia des del 24 de desembre. febrer i el 5 de març; i la Xina, on 67 botigues han estat subjectes a tancaments relacionats amb la Covid-19. A més, ha assenyalat que continua el fort creixement als Estats Units.

Óscar García Maceiras, CEO d'Inditex, ha declarat que aquests resultats són fruit “d'un model diferenciat i a ple rendiment. La fortalesa i capacitat d'adaptació del model de negoci, i el sòlid desenvolupament dels nostres equips creatius, comercials i operatius aprofundeix la diferenciació de la nostra proposta, amb una marcada orientació a la innovació, la digitalització i la sostenibilitat”.

Les despeses operatives van créixer un 24%, mentre que la caixa neta ha augmentat un 28%, fins als 9.189 milions.

El primer trimestre fiscal s'han realitzat obertures a 16 mercats. Al tancament del període Inditex operava 6.423 botigues.

INICI DEL SEGON TRIMESTRE

Pel que fa a l'inici del segon trimestre, les col·leccions de primavera-estiu han rebut "una acollida excel·lent" per part dels clients. Durant el període comprès entre l'1 de maig i el 5 de juny del 2022, les vendes a tipus de canvi constant han crescut un 17% (un 13% en les dues darreres setmanes d'aquest període).

JUNTA D'ACCIONISTES

La Junta d'Accionistes se celebrarà el proper 12 de juliol i el consell d'administració proposarà un dividend total corresponent a l'exercici 2022 de 0,93 euros per acció, dels quals 0,465 euros han estat pagats el 2 de maig i la resta serà desemborsat el 2 de novembre.

contador