ep archivo   oficina de naturgy ubicada en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El responsable a Espanya del fons australià IFM, Jaime Siles, ha dit aquest dimecres, en una entrevista a Capital Ràdio, que esperen arribar al 17% del capital de Naturgy, el mínim al qual està condicionada la seva OPA. "Absolutament", ha afirmat contundent en ser preguntat al respecte, i ha afegit que ja estan mirant el rang alt de l'OPA, que se situa al 22,6%.

  • 23,36€
  • -0,09%

Siles ha insistit en la idea que el seu pla d'inversió en Naturgy és "a cent anys", de manera que el fons australià no està tan condicionat per la situació actual -ha parlat directament d'una crisi al sector energètic- ja que inverteix amb una vocació de romandre de forma perpètua en la companyia. Així, ha posat èmfasi que el projecte de Naturgy, malgrat el complicat context, els agrada.

Sobre la possibilitat de retirar el dividend de l'energètica, cosa que han plantejat adduint aquestes difícils condicions del sector i que ha generat un enfrontament amb la pròpia Naturgy i el seu principal accionista, Criteria, Siles ha insistit que és un plantejament amb "lògica" tenint en compte les difícils circumstàncies.

El cap visible d'IFM a Espanya ha reiterat que, en haver llançat l'OPA sobre Naturgy avui, el preu que haguessin ofert no seria el mateix a causa de la conjuntura, subratllant la bona oportunitat que aquesta suposa per a l'accionista de la companyia.

Aquest divendres conclou el termini d'acceptació de l'oferta. IFM està exercint un ardu treball, els esforços del qual s'han intensificat des de la passada setmana, per convèncer els accionistes més "endarrerits" que encara no han decidit què fer.

Noticias relacionadas

contador