ep archivo   consejero delegado de iberia javier sanchez prieto
WAKE UP SPAIN - Archivo

Iberia adquirirà el 20% d'Air Europa abans que finalitzi l'any després de rebre el vistiplau de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). Així ho va assegurar aquest dijous el president i conseller delegat de la companyia, Javier Sánchez-Prieto.

IAG

  • 2,06€
  • -2,92%

Després d'aquesta autorització, comença ara un termini de sis mesos per rebre l'ok de competència d'Espanya, Alemanya i el Regne Unit (països on opera Air Europa). El president d'Iberia ha dit que no esperen cap problema en aquest sentit.

"L'objectiu final és adquirir el 100% de la companyia", va assegurar ahir Sánchez-Prieto, que calcula que això es podrà assolir en un termini aproximat de 18 mesos.

Cal recordar que la SEPI és present al consell d'Air Europa després d'haver-li concedit dos préstecs per 475 milions d'euros, units als crèdits de la banca de 140 milions i avalats per l'ICO al pla estatal de rescat de companyies estratègiques. L'operació de compra d'Air Europa per part d'Iberia, anunciada a finals del 2019, ha patit diferents vaivens pels efectes de la pandèmia a les dues companyies.

D'altra banda, Sánchez-Prieto va presentar ahir un informe de Price Waterhouse segons el qual Iberia genera de forma directa, indirecta i induïda més de 9.300 milions d'euros al PIB d'Espanya (el 0,6%) i 164.206 llocs de treball al país ( un 0,9% del total) i va detallar el pla de transformació de la companyia per recuperar la rendibilitat el 2022, informa Efe.

Es tracta del pla llançat el 2021 i amb horitzó del 2024, amb cinc pilars: aerolínia de confiança, solidesa financera, reforç del seu 'hub' (centre de distribució) de Madrid, focus en les persones i la sostenibilitat com a element transversal, ha assenyalat el directiu.

La companyia busca situar-se com l'opció preferida per volar des de i cap a Espanya, posicionar el seu negoci de manteniment com a centre de referència a Europa i aconseguir el major nombre possible de llicències durant els propers concursos de handling (serveis a terra) que es llançaran aquest any.

Noticias relacionadas

contador